«Χαμός» στο Ηράκλειο λόγω κακοκαιρίας – Καθιζήσεις, πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι (βίντεο-φωτο)

«Χαμός» στο Ηράκλειο λόγω κακοκαιρίας – Καθιζήσεις, πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι (βίντεο-φωτο)

Η καταρρακτώδης βροχή έχει προκαλέσει για μία ακόμη φορά σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Κρήτης.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε κάποιες περιοχές του Ηρακλείου έπεσαν 110 χιλιοστά νερού μέσα σε τέσσερις ώρες, με συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι και γεφύρια, αλλά και να σημειωθούν καθιζήσεις και κατολισθήσεις σε δρόμους, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση οχημάτων.

Περιοχές όπως ο Πύργος, ο Χάρακας και τα Σαμάνια έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες, δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης. «Τα συνεργεία μας είναι επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του καιρού. Το νερό που έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες έφτασε τα 110 χιλιοστά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Έχουν πλημμυρίσει γεφύρια και παρά το γεγονός ότι επιχειρούν συνεχώς τα συνεργεία, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται», δήλωσε και ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες.

Λόγω καθιζήσεων, ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου- Βουτών έκλεισε ένα χιλιόμετρο πριν από την είσοδο στον οικισμό, με απόφαση της περιφέρειας Κρήτης. Πολλά προβλήματα, με κατολισθήσεις βράχων, υπάρχουν και στον δήμο Βιάννου, τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Για λόγους ασφαλείας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίστηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών:

  • Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη
  • Δημοτική οδός από Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα
  • Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο
  • Από Τέρτσα προς Μύρτος

Εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής έχει υπερχειλίσει ο Αναποδάρης και η δημοτική αρχή Αρχανών Αστερουσίων έκλεισε τη γέφυρα στην Καλυβιανή, ενώ σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο υπάρχουν φερτά υλικά και πέτρες. Κλειστός είναι ο δρόμος από Καλύβια προς Μεσοχωριό και από Λιγόρτυνο προς Μεσοχωριό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.