ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κολομβία: Τουλάχιστον 17 νεκροί εξαιτίας κατολίσθησης που προκλήθηκε από σφοδρές βροχοπτώσεις

Κολομβία: Τουλάχιστον 17 νεκροί εξαιτίας κατολίσθησης που προκλήθηκε από σφοδρές βροχοπτώσεις

Τουλάχιστον δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν εξαιτίας κατολίσθησης στη νοτιοδυτική επαρχία Κάουκα της Κολομβίας, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας των Άνδεων χθες Κυριακή.

Η κατολίσθηση, που προκλήθηκε από σφοδρές βροχοπτώσεις, έπληξε νωρίς το πρωί της Κυριακής μια αγροτική περιοχή του δήμου Ρόσας, διευκρίνισε η υπηρεσία.

Εκπρόσωπός της σημείωσε ότι ο απολογισμός αυξήθηκε το απόγευμα στους 17 νεκρούς από τους 14 που είχαν αναφερθεί αρχικά. Πέντε άνθρωποι έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Τουλάχιστον οκτώ σπίτια καταστράφηκαν. Τμήμα της Παναμερικανικής Λεωφόρου είναι αδιάβατο εξαιτίας της κατολίσθησης.

Ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε επρόκειτο να επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή αργά το απόγευμα της Κυριακής [το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας], συνοδευόμενος από τους υπουργούς στέγης και μεταφορών, για να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους και στελέχη των υπηρεσιών αρωγής, γνωστοποίησε η προεδρία με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι φονικές κατολισθήσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην ορεινή Κολομβία, ειδικά τις περιόδους των βροχών και σε περιοχές με επικίνδυνα αυθαίρετα σπίτια και στενούς δρόμους σε πλαγιές όπου έχει γίνει εκδάσωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.