Αυτή είναι η χώρα που δεν έχει καθόλου κουνούπια

Αυτή είναι η χώρα που δεν έχει καθόλου κουνούπια

Η Νορβηγία, η Δανία, η Σουηδία, ακόμα και η Γροιλανδία δεν έχουν πρόβλημα με τα κουνούπια, αλλά σίγουρα αν της επισκεφθείς θα πετύχεις μερικά. Ανάμεσα τους βρίσκεται η Ισλανδία. Αν και δεν είναι λοιπόν πολύ μακριά από τις προηγούμενες, η Ισλανδία είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που δεν έχει καθόλου κουνούπια.

Το φαινόμενο αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες. Υπάρχουν περισσότερα από 2.500 είδη κουνουπιών στον κόσμο, τα οποία μπορούν να αναπαραχθούν σε διάφορα κλίματα, ακόμα και στην Ανταρκτική.

Όχι όμως στην Ισλανδία. Μερικοί από τους επιστήμονες, πιστεύουν πως οφείλεται στις χημικές ενώσεις του νερού και του εδάφους της χώρας, ενώ άλλοι πιστεύουν πως οφείλεται στο ότι η χώρα παγώνει τρεις φορές κάθε χρόνο, με τους πάγους να λιώνουν άλλες τόσες, ενώ δεν υπάρχουν μικρές λίμνες, όπου τα κουνούπια αναπαράγονται συνήθως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπότε τα κουνούπια μάλλον δεν προλαβαίνουν να αναπαραχθούν όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, μέχρι να πέσει ξανά. Βέβαια, με την υπερθέρμανση του πλανήτη, ίσως αυτό μπορεί να αλλάξει και η Ισλανδία να μάθει κι αυτή πόσο ενοχλητικά είναι τα κουνούπια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.