Βίντεο: Κι όμως έχει και η Αττική… φιόρδ – Πού θα συναντήσετε χλιδή και γαλήνη

Βίντεο: Κι όμως έχει και η Αττική… φιόρδ –  Πού θα συναντήσετε χλιδή και γαλήνη

Κι όμως έχει και η Αττική… φιόρδ. Ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν μοναδικές στιγμές και να χαρούν τις φυσικές ομορφιές της.

Κάποιοι χρειάζεται να ταξιδεύουν για ώρες, να αλλάζουν δύο και τρεις πτήσεις, για να απολαύσουν τα εκπληκτικά τοπία της. Πολλές φορές μάλιστα, εμείς οι ίδιοι που κατοικούμε σε αυτήν, δεν έχουμε ανακαλύψει ή δεν έχουμε προλάβει να επισκεφθούμε πανέμορφα σημεία που βρίσκονται πάρα πολύ κοντά μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν τα «φιόρδ της Αττικής», τα οποία βρίσκονται δίπλα στην Αθήνα και απέχουν μόλις 20 λεπτά από την Πλατεία Συντάγματος.

Το πρώτο που συναντάμε είναι το άκρο Αιξωνή. Ένα τόπος υπέροχος, ήσυχος και φορτωμένος με αναμνήσεις μιας και κατά το ήμισυ του καταλαμβάνετε από τα Αστέρια Γλυφάδας και τον οικισμό με της καμπάνες που πρωταγωνιστούσαν στης ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου και λάτρευε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Σήμερα αυτές οι καμπάνες είναι εγκαταλελειμμένες.

Το άλλο μισό άκρο ανήκει στο Ίδρυμα ΠΙΚΠΑ Βούλας, το οποίο ιδρύθηκε το 1914 με σκοπό τη φροντίδα θυμάτων του πολέμου. Αργότερα, μετατράπηκε σε ίδρυμα για την προστασία παιδιών με αναπηρίες.

Το άλλο άκρο της Αττικής είναι αυτό της χλιδής και της πολυτελείας. Στο άκρο Βουλιαγμένη πρωταγωνιστής είναι ο Αστέρας. Διάσημοι καλλιτέχνες του εθνικού και διεθνούς στερεώματος, μεγιστάνες και πολιτικοί πέρασαν ξέγνοιαστες στιγμές στις αναπαυτικές ξαπλώστρες του Αστέρα.

Μέσα στην πλαζ βρίσκονται τα ερείπια ενός πολύ σημαντικού αρχαίου ναού, του Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με τον μύθο, παιδιά του ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης που έπαιζαν στην παραλία, σκάβοντας έφεραν στο φως το 1924 το ναό που είναι σε μία θέση στρατηγική για τον έλεγχο της θάλασσας αλλά και για τη σύνδεση με το μεγάλο ιερό του Απόλλωνα στη Δήλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο που τράβηξε η ομάδα Up Drones με τα δύο εντυπωσιακά άκρα της Αττικής:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.