«Ξεμένει» από νερό η Αυστραλία – Πρόστιμα σε όσους κάνουν σπατάλη

«Ξεμένει» από νερό η Αυστραλία – Πρόστιμα σε όσους κάνουν σπατάλη

Την χειρότερη περίοδο λειψυδρίας από το 1940, περνάει η Αυστραλία και κυρίως το Σίδνεϋ, καθώς σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ βροχόπτωσης.

Ο έντονος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού στην χώρα, έφερε ελάχιστες ποσότητες βροχής από τον Δεκέμβρη ως τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να στερέψουν και οι πηγές νερού.

Έτσι, οι τοπικές Αρχές, αποφάσισαν να βάλουν περιορισμούς στην χρήση νερού, τόσο σε σπίτια, όσο και στις εταιρίες. Οι περιορισμοί θα ισχύουν από την πρώτη εβδομάδα του Ιούνη, σε όλη την Πολιτεία του New South Wales, όπου βρίσκεται στο Σίδνεϋ.

Το κλίμα αλλάζει ραγδαία στην χώρα της Ωκεανίας, όπου πρόσφατα έζησαν και τον εφιάλτη της αμμοθύελλας, όταν η πόλη Μιλντούρα «σκεπάστηκε» από την άμμο της ερήμου της χώρας, η οποία μεταφέρθηκε από τους ανέμους.

Αυστραλία: Πρόστιμα σε όσους κάνουν σπατάλη νερού
Όποιοι μάλιστα πολίτες, ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια χρήσης νερού, θα πληρώνουν πρόστιμο που θα φτάνει τα 220 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 150 ευρώ) για τις κατοικίες και τα 550 δολάρια (420 ευρώ περίπου) για τις εταιρίες.

Το πρόβλημα με την έλλειψη νερού φαίνεται πως είναι πολύ σοβαρό και είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό στην Αυστραλία. Το ίδιο είχε συμβεί και το για μια δεκαετία σχεδόν (2000-2009), στην πολιτεία της Βικτόρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Αρχές άναψαν συναγερμό στο Σίδνεϋ, καθώς έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ζημιές στο οικοσύστημα και οι επιστήμονες φοβούνται πως ο συνεχόμενος καύσωνας, θα φέρει πολλούς θανάτους σε διάφορα είδη, αλλά ακόμη και σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας, στα ανατολικά της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.