ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Νέα σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Νέα σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Νέα σεισμική δόνηση αναστάτωσε την νότια Αλβανία, αλλά και την Μακεδονία και την Ήπειρο το πρωί του Σαββάτου.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 10:00 και είχε επίκεντρο 48 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καστοριάς, περίπου 10 χιλιόμετρα νότια της Κορυτσάς.

Νωρίτερα σήμερα, «μπαράζ» σεισμικών δονήσεων ταρακούνησε τις ίδιες περιοχές.

Ο μεγαλύτερος από τους πρωινούς σεισμούς αυτούς ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 07:26 το πρωί, στο αλβανικό έδαφος, 47 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ακολούθησε σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ επίσης επί αλβανικού εδάφους αυτή τη φορά, στις 07:32, με επίκεντρο 39 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας.

Ένα λεπτό αργότερα, νέα δόνηση με το ίδιο μέγεθος, 4,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε 38 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά της Καστοριάς, ενώ το «μπαράζ» σεισμών ολοκληρώθηκε στις 07:52 με σεισμό μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, 44 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά της Καστοριάς.

Από τους σεισμούς δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στις ελληνικές περιοχές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, έκανε λόγο για μπαράζ δονήσεων στο ίδιο γεωτεκτονικό περιβάλλον με μικρά μεγέθη σε ρήγματα που συσχετίζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καθηγητής σημείωσε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σεισμική περιοχή, χωρίς συχνή σεισμικότητας, και τόνισε ότι δεν χρειάζεται οι κάτοικοι να πανικοβάλλονται και να ανησυχούν, καθώς οι δονήσεις ήταν σε θέση να παραλάβουν τις σεισμικές φορτίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.