Ιταλία: «Ξύπνησε» η Αίτνα -Εκτοξεύει λάβα και τέφρα (βίντεο)

Ιταλία: «Ξύπνησε» η Αίτνα -Εκτοξεύει λάβα και τέφρα (βίντεο)

Το ηφαίστειο της Αίτνας ξύπνησε, εκτοξεύοντας λάβα στον ουρανό, με τον νεφελώδη καιρό σήμερα να μην επισκιάζει το εντυπωσιακό θέαμα της έκρηξης του υψηλότερου ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης, που βρίσκεται στη Σικελία, στη νότια Ιταλία.

Εντυπωσιακές εικόνες από την Αίτνα
Το Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV) σημειώνει ότι το ηφαίστειο βρίσκεται στη διαδικασία της «ενεργής εκτόξευσης» λάβας και ηφαιστειακής τέφρας.

Δείτε την έκρηξη στο παρακάτω βίντεο


Η έκρηξη ξεκίνησε την Πέμπτη και η έντασή της έχει έκτοτε λίγο μειωθεί. Δεν φαίνεται να συνιστά απειλή για τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ούτε για το αεροδρόμιο της πόλης της Κατάνης.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Oπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η τελευταία έκρηξη της Αίτνας είχε συμβεί τον Δεκέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.