Βουλγαρία: Εκκενώθηκε χωριό 300 ατόμων λόγω της υπερχείλησης φράγματος

Βουλγαρία: Εκκενώθηκε χωριό 300 ατόμων λόγω της υπερχείλησης φράγματος

Στην εκκένωση χωριού στη βορειοανατολική Βουλγαρία προχώρησαν οι αρχές, έπειτα από την υπερχείλιση φραγμάτων.

Τριακόσια άτομα στο χωριό Τουτρτακάντσι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς το νερό κινείται απειλητικά προς το χωριό και το κοντινό φράγμα δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τον όγκο των υδάτων που έχουν συγκεντρωθεί. Ο επικεφαλής του δήμου, Φίλτσο Φίλεφ, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “ΒΤΑ” ότι το φράγμα Τουτρτακάντσι έχει ήδη ξεχειλίσει και ο όγκος των υδάτων οδήγησε τις αρχές στην κήρυξη έκτακτης ανάγκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πυροσβέστες και αστυνομικοί βρίσκονται από τα ξημερώματα στο χωριό και βοηθούν στην εκκένωση του οικισμού. Το Τουτρτακάντσι έχει πολύ λίγους κατοίκους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε άλλες περιοχές και το επισκέπτονται κυρίως για τα Σαββατοκύριακα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.