ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ανδραβίδα: 30 στα 100 κτίρια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά τους σεισμούς

Ανδραβίδα: 30 στα 100 κτίρια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά τους σεισμούς

Ο Εγκέλαδος φαίνεται να ηρέμησε στην περιοχή της Ανδραβίδας, ωστόσο οι προηγούμενες εβδομάδες σεισμικής διέγερσης άφησαν πίσω τους ανοιχτές πληγές σε σπίτια, καταστήματα και δημόσια κτίρια της περιοχής.

Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε το κλιμάκιο των μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), σε πρώτη φάση φανέρωσαν ένα σημαντικό αριθμό κτιρίων που έχουν κριθεί προσωρινά ακατάλληλα ή ακατάλληλα προς χρήση, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Συνολικά στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κατατέθηκαν περί τις 600 αιτήσεις για ελέγχους, οι περισσότερες για την περιοχή της Ανδραβίδας. Το 1/3 των κτιρίων αυτών έχει ελεγχθεί σε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα πρώτα 100 κτίρια, 30 κρίθηκαν ακατάλληλα. Πρόκειται κυρίως για παλιές κατοικίες της Ανδραβίδας όπου η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα καταπόνησε ιδιαίτερα.

Θέμα ακαταλληλότητας προέκυψε όπως έχει γίνει ήδη γνωστό και για τρία σχολεία της περιοχής, το Δημοτικό και το γυμνάσιο της Ανδραβίδας και το γυμνάσιο Νεοχωρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: www.ilialive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.