ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ.Συνολάκης: «Θα είχαν σωθεί άνθρωποι στη Χαλκιδική εάν λειτουργούσε το σύστημα προειδοποίησης»

Κ.Συνολάκης: «Θα είχαν σωθεί άνθρωποι στη Χαλκιδική εάν λειτουργούσε το σύστημα προειδοποίησης»

«Θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές στην Χαλκιδική εάν είχε λειτουργήσει το σύστημα που στέλνει γραπτά μηνύματα στους κατοίκους ώστε να τους προειδοποιήσει για επικείμενη κακοκαιρία» .Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης, ειδικός στην διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Ένα απλό μήνυμα θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την τραγωδία στη Χαλκιδική
Ο κ. Συνολάκης σημείωσε πως πρόκειται για απλούστερο σύστημα από το 112 (το οποίο ήδη σήμερα θα κάνει την πρώτη του πιλοτική δοκιμή) που ήδη χρησιμοποιείται στην Αμερική και είναι λιγότερο απαιτητικό τεχνικά, σύστημα που είχε δοκιμαστει στην Ελλάδα το 2014. Ο κ. Συνολάκης σημείωσε πως η αποστολή προειδοποίησης που θα προέτρεπε τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο θα μπορούσε να αποτρέψει τουλάχιστον κάποιους από τους επτά θανάτους στην Χαλκιδική, όπως τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο τροχόσπιτο όταν εκδηλώθηκε η κακοκαιρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσέθεσε πως στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός από αυτοματοποιημένα μηνύματα εκφωνείται και έκτακτη ενημέρωση από ραδιοφωνικούς σταθμούς. Υπό την σκιά των πολύνεκρων καταστροφών στην Μάδρα, στο Μάτι και στην Χαλκιδική, σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, ο κ. Συνολάκης σημείωσε πως αν δεν υπάρξουν αλλαγές στην Ελλάδα θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τέτοιες τραγωδίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.