Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο της Χαλκιδικής – Σε λίγες ώρες ρεύμα σε όλες τις περιοχές

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο της Χαλκιδικής – Σε λίγες ώρες ρεύμα σε όλες τις περιοχές

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Χαλκιδικής που χτυπήθηκε από τη φονική κακοκαιρία, προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Και οι τελευταίες εξελίξεις είναι πολύ θετικές για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης μετά την φονική κακοκαιρία. O ΑΔΜΗΕ μάλιστα ενημέρωσε ότι αποκαταστάθηκε εδώ και λίγη ώρα η βλάβη στο δίκτυο υψηλής τάσης στη Χαλκιδική και πολύ σύντομα όλες οι περιοχές θα έχουν και πάλι ρεύμα. Κάτι που αναμένεται να βοηθήσει πολύ κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.

Αναλυτικότερα, ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι στις 11.28 αποκαταστάθηκε η βλάβη στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών-Κασσανδρείας. Η ηλεκτροδότηση στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης στην περιοχή Κασσανδρείας έχει ομαλοποιηθεί και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ.

Eπίσης, όπως δήλωσε πριν λίγο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης, αποκαταστάθηκαν οι βλάβες υψηλής τάσεις μετά την πτώση δύο μεγάλων πυλώνων της ΔΕΗ. Όπως ανέφερε ήδη αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Φώκιες, Άφυτο, Καλλιθέα και Ποτίδαια και σε περίπου δύο ώρες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στην περιοχή. Ο δρόμος Ποτίδαιας – Νέας Φώκιας, όπου γίνονταν οι εργασίες αποκατάστασης, έχει δοθεί πλέον στην κυκλοφορία.

Παράλληλα και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επιβεβαίωση ότι η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σε όλο τον νομό μέχρι σήμερα αργά το μεσημέρι.

Χάρη στην ταχύτατη κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΑΔΜΗΕ –στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο- αλλά και των συνεργατών του, στην τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν οι τεχνικοί του τα δυο τελευταία 24ωρα, η βλάβη αποκαταστάθηκε νωρίτερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Καθοριστική συμβολή σε αυτό είχαν επίσης οι υπεργολάβοι του ΑΔΜΗΕ –που συνέβαλαν με τις δικές τους δυνάμεις στην επιχείρηση της αποκατάστασης-, αλλά και ο συντονισμός που υπήρξε από την πρώτη στιγμή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δη το Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις τοπικές αρχές.

Εσπευσαν από την πρώτη στιγμή στη Χαλκιδική
Από την πρώτη στιγμή που έλαβαν γνώση του συμβάντος (πτώση δυο ιστών υψηλής τάσης) τη νύχτα της Τετάρτης, τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έσπευσαν στο σημείο και ασφάλισαν τη Γραμμή Μεταφοράς προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος. Παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης –που συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς –που συνεχίστηκαν καθ’όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και νύχτας-, ο Διαχειριστής εξασφάλισε τα διαθέσιμα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (γεννήτριες) για την ηλεκτροδότηση κρίσιμων υποδομών (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πυροσβεστική, αστυνομικά τμήματα κλπ.), ενώ σε συννενόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ κάλυψε ορισμένα φορτία μέσω των κυκλωμάτων Μέσης Τάσης από την περιοχή των Μουδανιών.

Πολλές οι καταστροφές από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μάνος Μανουσάκης και η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ευχαριστούν το προσωπικό της εταιρίας και τους συνεργάτες που ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και έκαναν τα πάντα για την αποκατάσταση της βλάβης –που δεν είχε προηγούμενο στα χρονικά του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας- το ταχύτερο δυνατό. Ευχαριστούν επίσης τους κατοίκους της περιοχής της Κασσανδρείας για την υπομονή που επέδειξαν και εκφράζουν τα θερμότερα συλληπητήριά τους στις οικογένειες των επτά θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική.Αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο υψηλής τάσης στη ΧαλκιδικήΟ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μάνος Μανουσάκης και η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ευχαριστούν το προσωπικό της εταιρίας και τους συνεργάτες που ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και έκαναν τα πάντα για την αποκατάσταση της βλάβης –που δεν είχε προηγούμενο στα χρονικά του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας- το ταχύτερο δυνατό. Ευχαριστούν επίσης τους κατοίκους της περιοχής της Κασσανδρείας για την υπομονή που επέδειξαν και εκφράζουν τα θερμότερα συλληπητήριά τους στις οικογένειες των επτά θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική.

Ο Χατζηδάκης και οι ενέργειες για τη Χαλκιδική
Νωρίτερα, ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για την κατάσταση και την αντιμετώπιση του προβλήματος ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική. «Το πρόβλημα ηλεκτροδότησης επικεντρώνεται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, στο πρώτο πόδι. Εκεί υπήρξε μεγάλη ζημιά με τους πυλώνες. Σε όλη την υπόλοιπη Χαλκιδική υπάρχει κανονικά ρεύμα. Για το πρώτο πόδι έγινε μια προσπάθεια με γεννήτριες που μεταφέραμε, ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη. Οσα υπήρχαν στην Ελλάδα. Διότι δυστυχώς χρησιμοποιούνται στην Κρήτη, στην Σαντορίνη και τη Ρόδο, καθώς το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα είναι στα όρια του. Για αυτό βλέπετε και τα μπλακ άουτ που βλέπετε. Οσα ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη υπήρχαν και από ιδιώτες τα πήραμε, και του στρατού. Προσπαθήσαμε να φέρουμε και από το Βέλγιο, αλλά από εκεί χρειάζεται αρκετή ώρα και δεν μας βοηθά. Προσπαθούν τα συνεργεία να τελειώσουν μέχρι το μεσημέρι, το πρόβλημα με τους πυλώνες του ΑΔΜΗΕ στην Ποτίδαια. Και από όσο με έχουν διαβεβαιώσει και από τον ΑΔΜΗΕ και από τον ΔΕΔΗΕ περίπου το μεσημέρι ή λίγο μετά το μεσημέρι θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε όλη την περιοχή της Χαλκιδικής. Ενδεχομένως τις πρώτες ώρες να έχουμε το φαινόμενο να σταματά και να ξεκινά πάλι το ρεύμα. Πάντως δρομολογείται το όλο πράγμα να λυθεί. Πατήσαμε γκάζι, κάναμε ότι περισσότερο μπορούσαμε. Έδωσα και εγώ κατευθύνσεις στον ΑΔΜΗΕ και στον ΔΕΔΗΕ για να μεταφέρουν όσα περισσότερα συνεργεία μπορούσαν. Ο ΔΕΔΗΕ μετέφερε 50 συνεργεία και ότι υλικά είχε από όλη την Ελλάδα. Δούλεψαν και νύχτα με προβολείς και με δύσκολο καιρό. Γιατί χθες το μεσημέρι είχε μια καταρρακτώδη βροχή μετά την κακοκαιρία. Ότι μπορούσε να γίνει ανθρωπίνως, έγινε. Ήταν δύσκολο και για μένα, καθώς είμαι τριών ημερών υπουργός για να επικοινωνήσω και να συνεργαστώ με ανθρώπους που δεν γνώριζα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νέα επιδείνωση την Κυριακή
Ωστόσο, η ανησυχία στη Xαλκιδική δεν παύει. Και αυτό διότι οι προβλέψεις του καιρού δεν είναι καλές. Ο συντονιστής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με αφορμή τις προβλέψεις για ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, κυρίως την Κυριακή, καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται και να φροντίζουν για την ασφάλεια τους. «Υπάρχει μπροστά μας μια πρόβλεψη για επιδείνωση καιρού, κάνω σύσταση, αφού έχουμε μία προειδοποίηση, ας είμαστε όλοι προσεκτικοί, ας αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, ας λάβουμε μέτρα προστασίας, χρειάζεται και από τον καθένα μας μια συμμετοχή, ώστε να πετύχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να αποφύγουμε δυσάρεστα συμβάντα» κατέληξε ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαρσάμης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.