Μόνο για τολμηρούς: Στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας πας με δική σου ευθύνη (φωτό)

Μόνο για τολμηρούς: Στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας πας με δική σου ευθύνη (φωτό)

Για τις ομορφιές αυτού του νησιού τα έχουμε ξαναπεί εδώ. Όποιος πάει, ερωτεύεται και επιστροφή δεν έχει. Μην απορείς, για τη Μήλο μιλάμε.

Αν ανήκεις στους τυχερούς που έχουν κολυμπήσει στα νερά της, σίγουρα έχεις ακούσει για τη μοναδική παραλία του νησιού –και της Ελλάδας ολόκληρης- την οποία επισκέπτεσαι αποκλειστικά και μόνο με δική σου ευθύνη. Και κυριολεκτούμε.

Για να φτάσεις εκεί, έχεις πρώτα ενημερωθεί από σχετική πινακίδα πως η κατάβαση που απαιτείται για να κολυμπήσεις στα γαλαζοπράσινα νερά του Τσιγράδου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Χωρίς ίχνος υπερβολής.

Μιλάμε για έναν απότομο γκρεμό στον οποίο καλείσαι να δοκιμάσεις τις αντοχές σου.

Η τεράστιου μήκους σκάλα που έχει τοποθετηθεί για την πρόσβαση στο συγκεκριμένο παραδεισένιο μέρος της Μήλου –την οποία κρατά ένα σκοινί!- αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να απολαύσει κανείς τα γαλαζοπράσινα νερά.

Έλα όμως που ο μοναδικός τρόπος να αποφύγεις τη σκάλα είναι η άφιξη με καράβι. Μερικοί το προτιμούν. Δεδομένου όμως ότι το Τσιγράδο ανήκει στις «προσβάσιμες» παραλίες του νησιού, πολλοί τουρίστες και ντόπιοι λένε το «ναι» στην πρόκληση.

Και καλά κάνουν αν σκεφτούμε για τι είδους παραλία μιλάμε: Μικρή, καθαρή, ανοργάνωτη –τι καλύτερο;- με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά και θέα μοναδική στους πελώριους βράχους που την αγκαλιάζουν.

Αν έχεις αποφασίσει να καρδιοχτυπήσεις για χάρη των σμαραγδένιων της νερών, θα χρειαστεί να οδηγήσεις 11 περίπου χιλιόμετρα από το λιμάνι της Μήλου, τον Αδάμαντα.

Λίγο πριν την αναγκαία κατάβαση, καλείσαι να το σκεφτείς διπλά βλέποντας την προειδοποιητική πινακίδα. Εδώ που τα λέμε, αν φτάσεις ως εκεί η μισή δουλειά έχει γίνει.
Μόνο για τολμηρούς: Στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας πας με δική σου ευθύνη (Pics)Μια απόφαση (και καλή ισορροπία, αμέριστη τόλμη και ψυχραιμία) σε χωρίζει από τον… Παράδεισο.

Έναν Παράδεισο που δεν θα χορταίνεις.

Και οι λόγοι είναι πολλοί. Δεν έχεις παρά να τους απολαύσεις.

Γράφει η Κέλλυ Θάνου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: menshouse.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.