ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συγκλονιστικό: Σαλάχι – γίγας ζητάει βοήθεια από δύτη (βίντεο)

Συγκλονιστικό: Σαλάχι – γίγας ζητάει βοήθεια από δύτη (βίντεο)

Το ψάρι πλησίασε τον δάσκαλο καταδύσεων Jake Wilton κοντά στις ακτές της Αυστραλίας και παρέμεινε ακίνητο μέχρι εκείνος να καταφέρει να αφαιρέσει το αγκίστρια που είχε καρφωθεί στο δεξί μάτι του.

Το βίντεο ανέβηκε στον λογαριασμό του Ningaloo Marine Interactions, ενός ταξιδιωτικού γραφείου που ειδικεύεται στις υποβρύχιες εξερευνήσεις στην περιοχή του υφάλου Ningaloo, σε μικρή απόσταση από την ακτή της βορειοδυτικής Αυστραλία.

Σε αυτό εμφανίζεται ο δάσκαλος καταδύσεων Jake Wilton να αφαιρεί από το δεξί μάτι ενός γιγάντιου σαλαχιού ένα αγκίστρι.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο δύτης και ο βρετανός θαλάσσιος βιολόγος Monty Halls, ο οποίος επέβαινε στο σκάφος, το κήτος –το σαλάχι μάντα φτάνει σε βάρος τα 1.300 κιλά και έχει πλάτος περίπου 3 μέτρα- πλησίασε τον Wilton επανειλημμένα για να του δείξει το αγκίστρι στο μάτι του. Στη συνέχεια, έκατσε ακίνητο μέχρι ο δύτης να ολοκληρώσει την «επέμβαση».

Τέλος, το σαλάχι που οι ντόπιοι έχουν βαφτίσει χαϊδευτικά Φρεκλς, απομακρύνεται με ένα τσαλίμι .

«Αυτό που συνέβη είναι απίστευτο» λέει ο David Boyle, καθηγητής θαλάσσιας βιολογίας στο University of Plymouth. «Δεν είναι ασυνήθιστα για τα ζώα, ειδικά θηλαστικά, να αλληλεπιδρούν με τους δύτες, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τραυματισμένο ζώο να ζητάει βοήθεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.