ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ελασσόνα: Ένας πλάτανος 850 ετών ανήκει στην κατηγορία των μνημειακών δέντρων

Ελασσόνα: Ένας πλάτανος 850 ετών ανήκει στην κατηγορία των μνημειακών δέντρων

Ένας πλάτανος 850 ετών (!) ανήκει στην κατηγορία των μνημειακών δέντρων σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη Ζάγκα, Καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζάγκας εξιστορεί πως τον Δεκέμβριο του 2018 βρέθηκε στην Βερδικούσια Ελασσόνας σε συνεννόηση με τον κ. Αθανάσιο Δήμκο και «μέτρησε» την ηλικία του γεροπλάτανου στη θέση « Άη Γιώργης» του Δημοτικού Διαμερίσματος Βερδικούσιας του Δήμου Ελασσόνας.

«Σκοπός της επίσκεψής μας αυτής, ήταν η αξιολόγηση Μνημειακού Δένδρου Πλατάνου (Platonus orientalis) κοντά στο Εξωκκλήσι του Άη Γιώργη και συγκεκριμένα επί του δασικού δρόμου που οδηγεί σε αυτό» σημειώνει ο κ. Ζάγκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ηλικία του δένδρου υπολογίστηκε σε 850 χρόνια με πιθανό σφάλμα 5%, δηλαδή μια απόκλιση θετική ή αρνητική 42 χρόνια, λόγω της μεγάλης κοιλότητας του δένδρου» τονίζει ο Καθηγητής και υπογραμμίζει πως «η γενική κατάσταση, η υγεία του δένδρου και η ζωτικότητά του κρίνεται μέτρια έως κακή, λόγω των τραυμάτων τα οποία υπέστη στη διάρκεια του πολύ μακρού βίου του αλλά και αντικειμενικά λόγω του προχωρημένου γήρατος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.