«Πανικός» στα Χανιά: Εθεάθη επικίνδυνο λεοντόψαρο σε παραλία (φωτο)

«Πανικός» στα Χανιά: Εθεάθη επικίνδυνο λεοντόψαρο σε παραλία (φωτο)

Πανικός προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε παραλία του Γραμμένου στην Παλαιόχωρα Χανίων, όταν το δηλητηριώδες και άκρως επικίνδυνο λεοντόψαρο εθεάθη στο νερό, σε πολύ ρηχά νερά μάλιστα, την ώρα που λουόμενοι και μικρά παιδιά απολάμβαναν το μπάνιο τους.

Όπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας, αμέσως, ένας νεαρός Χανιώτης, εργαζόμενος σε μπαρ της περιοχής, αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και άρπαξε το ψαροντούφεκο του, πετυχαίνοντας το λεοντόψαρο και απαλλάσσοντας όσους βρέθηκαν στην παραλία από την επικίνδυνη παρουσία του.

Να σημειωθεί ότι η εξουδετέρωσή του μπορεί να επιφέρει κινδύνους και για τους επίδοξους ψαράδες εάν δεν έχουν την απαραίτητη γνώση, τεχνική και ευελιξία που χρειάζεται.

Το είδος είναι καινούριο στις Ελληνικές θάλασσες και άκρως επικίνδυνο έως θανατηφόρο. Μετανάστευσε μέσω Σουέζ λόγω κλιματικής αλλαγής και αρχίζει να αναπτύσσει σημαντικούς πληθυσμούς καθώς δεν έχει φυσικούς εχθρούς.

Όπως ανέφεραν ο ίδιος και η παρέα του, δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια παρουσία γίνεται αντιληπτή στα νερά της περιοχής.

Ωστόσο, αποκάλυψαν ότι παρόλο που είναι δηλητηριώδες το ψάρι αυτό αποτελεί πολύ καλό μεζέ, αν ξέρεις τον τρόπο να το καθαρίσεις – μαγειρέψεις σωστά. Ανέφεραν μάλιστα ότι προηγούμενη φορά καθάρισαν και έπειτα γάστρωσαν το ψάρι (ειδική τεχνική μαγειρέματος σε γάστρα με θαλασσινό νερό ντομάτες κρασί και μπαχαρικά) για να βγουν όλα του τα αρώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.