ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αύριο η πανσέληνος του Σεπτέμβρη – Πιο κοντά στην φθινοπωρινή ισημερία

Αύριο η πανσέληνος του Σεπτέμβρη – Πιο κοντά στην φθινοπωρινή ισημερία

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι γνωστή ως «harvest moon» (σ.σ. harvest σημαίνει συγκομιδή). Το όνομα προέκυψε από τη γεωργία, καθώς η φθινοπωρινή ισημερία έπεφτε πάντα μαζί με τις γεωργικές εργασίες των αγροτών.

Οι σοδειές τους μεγάλωναν πάντα στα τέλη του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου, κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να εργαστούν σκληρά έως αργά τη νύχτα προκειμένου να κάνουν τη συγκομιδή. Τότε δεν υπήρχαν τρακτέρ με φακούς και οι αγρότες εργάζονταν με σύμμαχο το ολόγιομο φεγγάρι.

Γιατί ονομάζεται και Μicromoon

Αν και το φεγγάρι είναι γεμάτο, εμφανίζεται πολύ μικρό στον ουρανό. Την Παρασκευή που φτάνει στο απόγειό του, θα βρίσκεται στο πιο μακρύ σημείο σε τροχιά γύρω από τη γη και ως εκ τούτου θα εμφανίζεται 14% μικρότερο στη Γη. Σε αντίθεση με το micromoon, το supermoon λαμβάνει χώρα όταν το φεγγάρι είναι σε τροχιά στο πιο κοντινό σημείο στη Γη.

Παρασκευή και 13 με πανσέληνο

Η πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2019 συμπίπτει ξανά με την… γρουσούζικη ημερομηνία, Παρασκευή και 13, ύστερα από 20 χρόνια. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί ήταν στις 13 Οκτωβρίου του 2000 και η επόμενη θα είναι στις 13 Αυγούστου του 2049.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ολόγιομο φεγγάρι θα κάνει δυναμική εμφάνιση από το απόγευμα της Παρασκευής, λίγο μετά τη δύση του ήλιου, αλλά στο απόγειό της θα φτάσει στις 00:33 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.