ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι κάνει ξεχωριστή την αυριανή πανσέληνο

Τι κάνει ξεχωριστή την αυριανή πανσέληνο

Η μικρότερη πανσέληνος του 2019 αναμένεται να είναι η αυριανή.

Αυτό οφείλεται στο ότι περίπου 15 ώρες νωρίτερα το φεγγάρι θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της τροχιάς του από τη Γη (στο απόγειο του).

Η Σελήνη θα φαίνεται μικρότερη στον ουρανό από ό,τι σε προηγούμενες πανσελήνους, π.χ. περίπου 12% μικρότερη από τη μεγάλη πανσέληνο του φετινού Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μικρότερη πανσέληνος ενός έτους ονομάζεται και μικρο-σελήνη. Φέτος στις 14 Σεπτεμβρίου η Σελήνη θα βρίσκεται περίπου 49.000 χιλιόμετρα μακρύτερα από τη Γη από ό,τι η κοντινότερη φετινή Νέα Σελήνη στις 30 Αυγούστου. Την επόμενη χρονιά, το 2020 η πιο μακρινή και πιο μικρή πανσέληνος θα πέσει στις 31 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.