ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Xρήστος Ζερεφός: Σε λίγα χρόνια θα έχουμε καύσωνα κάθε χρόνο

Xρήστος Ζερεφός: Σε λίγα χρόνια θα έχουμε καύσωνα κάθε χρόνο

Έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη χώρα μας εξέφρασε, ο επίτιμος καθηγητής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζερεφός, ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Ο κ. Ζερεφός επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το κόστος της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, εάν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, θα ανέλθει έως το τέλος του αιώνα σωρευτικά τα 700 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι διπλάσιο, από το σημερινό εξωτερικό χρέος της χώρας. Τις δυσμενέστερες συνέπειες, σύμφωνα με τον γνωστό περιβαλλοντικός ερευνητής, θα υποστεί ο τομέας της αγροτικής παραγωγής.

«Θα είμαστε χωρίς επιστροφή όταν το ακραίο γίνει σύνηθες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερεφός, τονίζοντας ότι «η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στη συχνότερη εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων, είπε πως ενώ παλαιότερα είχαμε έναν καύσωνα κάθε 30 χρόνια, την τελευταία τριακονταετία έχουμε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έναν χρόνο παρά χρόνο ενώ τείνουμε να έχουμε έναν κάθε χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.