ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λάρισα: Φωτογραφίες από την παραλία του δήμου Αγιάς – Μαγευτικός ο βυθός (φωτο)

Λάρισα: Φωτογραφίες από την παραλία του δήμου Αγιάς – Μαγευτικός ο βυθός (φωτο)

Στα παράλια της Λάρισας του δήμου Αγιάς αντικρίζει κανείς αρκετές ομορφιές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η θαλάσσια ακτογραμμή 50 χιλιομέτρων συνεχίζει να διατηρεί την αίγλη της, καθώς οι πανέμορφες παραλίες που απλώνονται κατά μήκος της περιοχής προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης αλλά και ευκαιρία για αποδράσεις.

Αρκετό ενδιαφέρον όμως φαίνεται πως έχει και ο βυθός της θάλασσας στα παράλια της Λάρισας, καθώς πρόκειται για έναν μαγικό κόσμο με πολλά είδη ψαριών, πλούσια θαλάσσια χλωρίδα, εντυπωσιακά βραχώδη σημεία, αλλά και απομεινάρια ναυαγίων που προκαλούν τη φαντασία.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως οι καταδύσεις και οι αναζητήσεις στον βυθό της περιοχής αυξάνονται, καθώς σιγά-σιγά αποκαλύπτονται οι «θησαυροί» που κρύβει η θάλασσα της περιοχής.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο έμπειρος δύτης και βραβευμένος φωτογράφος υποθαλάσσιων εικόνων Ηλίας Σιδηράς, ο βυθός της θάλασσας σε όλη την ακτογραμμή των παραλίων της Λάρισας έχει τρομερό ενδιαφέρον, μιας και αποτελεί πόλο έλξης για τους έμπειρους δύτες, για εκείνους που αγαπούν την υποθαλάσσια φωτογραφία, αλλά και για τους ερασιτέχνες παρατηρητές του υποθαλάσσιου κόσμου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σιδηράς είπε ότι στον βυθό της θάλασσας μπορεί κανείς να εξερευνήσει αρκετές υποθαλάσσιες σπηλιές, να δει και να θαυμάσει την ανάπτυξη κοραλλιών, να εντοπίσει μικρά αλλά και μεγάλα σφουγγάρια, αλλά και την σημαντική θαλάσσια χλωρίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή διοργανώνονται οργανωμένες καταδυτικές δράσεις, και μεμονωμένες αποδράσεις που αναδεικνύουν τους ναυτικούς θησαυρούς, ενώ έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για όσους αγαπούν το ψαροντούφεκο που επιλέγουν την περιοχή για το αγαπημένο τους χόμπι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.