ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα τέσσερα μέτρα που θα ληφθούν για τη διάσωση της λίμνης Κορώνεια

Τα τέσσερα μέτρα που θα ληφθούν για τη διάσωση της λίμνης Κορώνεια

Στην απόφαση άμεσης λήψης μιας σειράς μέτρων κατέληξε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, στη Θεσσαλονίκη, για την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα η λίμνη Κορώνεια.

Μετά από περίπου δύο ώρες συζήτησης, οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέληξαν στα παρακάτω μέτρα:

– Πρώτον, τη δημιουργία μιας μόνιμης Επιτροπής η οποία θα επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της κατάστασης της λίμνης Κορώνειας και με προτάσεις συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να αποκατασταθεί η απαράδεκτη κάτασταση, αλλά και την παρακολούθηση της υλοποίησης αυτών των μέτρων.

– Δεύτερον, την άμεση χρηματοδότηση προκειμένου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να μπορέσει να προχωρήσει στη συντήρηση των υφιστάμενων τεχνικών έργων και σε νέα προτεινόμενα έργα που θα προταθούν από την Επιτροπή.

– Τρίτον, την κατασκευή σταθμών βιολογικών καθαρισμών που χρειάζεται να γίνουν στην περιοχή και να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα.

– Τέταρτον, οι αγρότες θα πρέπει να βοηθηθούν και να προχωρήσουν σε εναλλακτικές καλλιέργειες για να μειωθεί η κατανάλωση του νερού.

Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, η Επιτροπή αυτή θα συσταθεί άμεσα, τις επόμενες ημέρες, και θα απαρτίζεται από τους εμπλεκόμενους φορείς. Η Επιτροπή θα συντονίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Δεν είναι πολιτικό θέμα, δεν είναι κομματικό, και πρέπει όλοι να βρούμε λύση», σημείωσε ο κ. Αραβώσης.

Όσον αφορά τα έργα που προέβλεπε το master plan, ο κ. Αραβώσης σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα και, εφόσον απαιτηθεί, θα γίνουν επιπλέον ενέργειες.

«Άμεσα πρέπει να αποκαταστήσουμε όποια ζημιά έχει γίνει καθώς υπάρχει η παρακολούθηση της υπόθεσης αποκατάστασης της λίμνης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ξεκαθάρισε ο κ. Αραβώσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας δήλωσε: «Ήταν μια καλή σύσκεψη. Το ουσιαστικό που ζητήσαμε ήταν να βρεθούν οι πόροι για τη συντήρηση των έργων. Συμφωνήσαμε και εμείς στη σύσταση της μόνιμης ομάδας παρακολούθησης και ότι πιθανόν να χρειαστεί να γίνουν και νέα έργα για την προστασία του οικοσυστήματος».

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της σύσκεψης ο υφυπουργός Εσωτερικών(αρμόδιος για ζητήματα Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου έκανε λόγο για σοβαρό κίνδυνο αφανισμού της λίμνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στη σημερινη σύσκεψη πρόκειται να λάβουμε μέτρα. Είναι αναγκαίος ο καλύτερος συντονισμός όλων και η λήψη συγκεκριμένων μέτρων αλλά και η δέσμευση για την εφαρμογή τους για την ανατροπή αυτής της δύσκολης κατάστασης», ανέφερε ο κ. Καράογλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.