ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Τυφώνας «σάρωσε» τη Νότια Κορέα: Εννέα νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι (βίντεο)

Τυφώνας «σάρωσε» τη Νότια Κορέα: Εννέα νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι (βίντεο)

Ισχυρότατος τυφώνας έπληξε περιοχές στη Νότια Κορέα με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να χάσουν η ζωή τους και πολλοί ακόμα να αγνοούνται.

Το φαινόμενο κτύπησε με μεγάλες ποσότητες βροχής και δυνατούς ανέμους τη χώρα της κορεατικής χερσονήσου. Η καταιγίδα πέρασε από την ενδοχώρα το βράδυ της Τετάρτης και άφησε πίσω της μεγάλες πλημμύρες, κατολισθήσεις και κατεστραμμένα δίκτυα.

Το υπουργείο Εσωτερικών και Ασφάλειας επιβεβαίωσε τον θάνατο εννέα ανθρώπων, ωστόσο η λίστα των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς δεκάδες άλλοι πολίτες αγνοούνται.

Πολλοί άνθρωποι είναι παγιδευμένοι σε σπίτια που καταπλακώθηκαν και θάφτηκαν από χώμα και λάσπες, ενώ τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να τραβήξουν από τις πλημμυρισμένες περιοχές όσους κατοίκους είναι ζωντανοί και έχουν εγκλωβιστεί.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί και πάνω από 1.500 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τυφώνας Mitag ήταν ο 18ος που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια του 2019 και ο 7ος που έπληξε την κορεατική χερσόνησο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.