ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δύτες εντόπισαν τα δόντια του μεγαλύτερου προϊστορικού καρχαρία μέσα σε υποβρύχιο σπήλαιο (βίντεο)

Δύτες εντόπισαν τα δόντια του μεγαλύτερου προϊστορικού καρχαρία μέσα σε υποβρύχιο σπήλαιο (βίντεο)

Ο μεγαλύτερος καρχαρίας που κολύμπησε ποτέ στους ωκεανούς του πλανήτη εξαφανίστηκε πριν από 1,5 εκατομμύρια χρόνια. Το μέγεθός του κυμαινόταν από 18 έως 20 μέτρα και το βάρος του συχνά έφτανε τους 100 τόνους.

Τα απολιθωμένα δόντια ενός τέτοιου προϊστορικού καρχαρία, του Μεγαλόδοντα, ανακάλυψαν δύο σπηλαιολόγοι δύτες στη χερσόνησο του Γιουκατάν, στο Μεξικό.
https://www.instagram.com/p/B35bpUggouA

Η Κέι Νίχτε Ζαπάτα και ο Έρικ Σόζα Ροντρίγκεζ βούτηξαν με τον καταδυτικό τους εξοπλισμό σε ένα υποβρύχιο σπήλαιο, στο Ξοκ Κενότε, και κατά τη διάρκεια της κατάδυσής τους κάτι τους τράβηξε το ενδιαφέρον στα τοιχώματα της φυσικής τάφρου
https://www.instagram.com/p/B4Tjpu1A7gg

«Κοιτάζαμε τα τοιχώματα και ξαφνικά είδα κάτι. Πλησίασα και κατάλαβα ότι πρόκειται για δόντι καρχαρία».

Συνολικά, βρέθηκαν 13 δόντια και από το μέγεθός τους και το σχήμα τους αποκαλύπτεται ότι κάποια από αυτά ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο, προϊστορικό, τεράστιο καρχαρία, Μεγαλόδοντα, που έζησε πριν περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια.
https://www.instagram.com/p/ByGrrtwAez7

Συνολικά βρέθηκαν 15 οδοντικά απολιθώματα, ο σκελετός ενός άλλου εξαφανισμένου ζώου καθώς και απολιθωμένα ανθρώπινα οστά.
https://www.instagram.com/p/Bj3WHcvAS6H

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαρακτηριστικό είναι ότι η περιοχή όπου βρέθηκαν τα δόντια του προϊστορικού καρχαρία, το Ξοκ Κενότε, σημαίνει στην αρχαία διάλεκτο των Μάγια, Τάφρος του Καρχαρία, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, γεγονός που δείχνει ότι οι Μάγια γνώριζαν πως κάποτε εκεί ζούσαν οι τεράστιοι θαλάσσιοι θηρευτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.