ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το λουλούδι που φύτεψαν στη Φουκουσίμα για να καθαρίσει τη ραδιενέργεια – Το ίδιο έκαναν και στο Τσέρνομπιλ

Το λουλούδι που φύτεψαν στη Φουκουσίμα για να καθαρίσει τη ραδιενέργεια – Το ίδιο έκαναν και στο Τσέρνομπιλ

Το 1986, μετά την καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ, στις γύρω περιοχές φύτεψαν ένα συγκεκριμένο λουλούδι με σκοπό να καθαρίσουν οι λίμνες από το ραδιενεργό καίσιο.

25 χρόνια αργότερα και μετά από καταστροφικό πυρηνικό ατύχημα στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Το ίδιο φυτό, χρησιμοποιήθηκε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα ώστε να καθαρίσει το έδαφος από την μετάδοση της ραδιενέργειας. Ποιο είναι αυτό το θαυματουργό φυτό; Το Ηλιοτρόπιο.

Ίσως κάποιοι θα έχετε δει δεκάδες ηλιοτρόπια να στρέφονται προς τον ήλιο, όταν αυτός ανατέλλει, μια κίνηση που αν μη τι άλλο προκαλεί εντύπωση. Αλλά το όνομα του φυτού ίσως να τα λέει όλα.

Μετά το ατύχημα, περισσότερα από 8 εκατομμύρια λουλούδια φυτεύτηκαν στην περιοχή. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως τα ηλιοτρόπια, όταν φτάσουν στο μέγιστο μέγεθός τους, μπορούν να απορροφήσουν αρκετή ποσότητα καισίου, ώστε να βοηθήσουν στην απολύμανση του εδάφους και στην διακοπή της εξάπλωσης της ραδιενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά εκτός από αυτήν την χρησιμότητα τους, οι Ιάπωνες φύτεψαν μεγάλες εκτάσεις με ηλιοτρόπια ώστε να προσελκύσουν τουρίστες στο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι πω η φύση μπορεί να φροντίσει από μόνη της τον πλανήτη, χωρίς την δική μας παρέμβαση. Αρκεί να την αφήσουμε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.