ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτό το σπάνιο πτηνό (βίντεο)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτό το σπάνιο πτηνό (βίντεο)

Το σπάνιο πουλί είναι ο Γραμμοτσικνιάς ή ερωδιός των μανγκροβίων (Butorides striata), ένα είδος ερωδιού με γεωγραφική κατανομή που ακολουθεί την εξάπλωση των μανγκρόβιων δασών (δάση που αντέχουν την αλατότητα της ρηχής θάλασσας) των τροπικών περιοχών.

Η πιο κοντινή περιοχή που αναπαράγεται είναι η νότια ακτή της χερσονήσου Σινά στην Ερυθρά θάλασσα. Δεν μεταναστεύει, παρά μόνο μετακινείται λίγο εκτός αναπαραγωγικής περιόδου.

Έτσι η παρουσία ενός νεαρού ατόμου σε εκβολή ποταμού στα Χανιά (πρωτοκαταγράφηκε από τον φυσιοδίφη, εξαιρετικό φωτογράφο άγριας φύσης Φώτη Σαμαριτάκη την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019) είναι μια μεγάλη έκπληξη, και πρώτη καταγραφή του είδους στη χώρα μας (εφόσον έχει εξασφαλιστεί ότι δεν είναι δραπέτης από αιχμαλωσία).

Υπάρχει μια καταγραφή του είδους στην Κύπρο το 2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιλογή για ξεκούραση και διατροφή στη συγκεκριμένη εκβολή μπορεί να οφείλεται στην αφθονία ψαριών σε τμήμα της εκβολής που προέκυψε από συνδυασμό των ισχυρών βροχοπτώσεων και έργων “αντιπλημμυρικών”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.