ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χαλκιδική: Κινδύνεψαν άνθρωποι από την κακοκαιρία – Δύσκολη η κατάσταση και στην Ολυμπιάδα (φώτο-βίντεο)

Χαλκιδική: Κινδύνεψαν άνθρωποι από την κακοκαιρία – Δύσκολη η κατάσταση και στην Ολυμπιάδα (φώτο-βίντεο)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την επικράτεια έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Η κυκλοφορία σε διάφορους δρόμους είχε αποκλειστεί, σχολεία εκκενώθηκαν και οι κάτοικοι βρίσκονται σε διαρκή «μάχη» με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ολυμπιάδα, καθώς έσπασαν αντιστηρίξεις του υπερχειλισμένου ρέματος «Μπασδέκη» με το νερό να εφορμά στον οικισμό. Αυτό είχε σαν συνέπεια να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, ωστόσο με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν.

Στη περιοχή βρίσκεται ήδη ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλλιάνος, που διατηρεί απευθείας επικοινωνία με τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Εκτιμάται πως το φαινόμενο θα εκτονωθεί τις επόμενς ώρες, ενώ η περιχή αναμένεται να κηρυχθεί εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


«Η κατάσταση στην Ολυμπιάδα είναι δραματική με το νερό να κατακλύζει ιδιοκτησίες» τόνισε ο κ. Βαλλιάνος. «Έχουμε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων, το ρέμα “χτυπά” και μέσα στον οικισμό, αλλά με βάση την εικόνα που έχω ως τώρα (12:20μμ) δεν υπάρχει κίνδυνος ανθρώπινης ζωής. Ο μηχανισμός του Δήμου, οι αρχές και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας είναι επί ποδός.

Σε διάφορα σημεία στον Δήμο έχουμε προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ εκκενώσαμε προληπτικά νηπιαγωγεία και σχολεία σε Νέα Ρόδα, Στρατώνι και Παλαιοχώρι. Έχουν πέσει τεράστιες ποσότητες νερού. Ο ποταμός Χαβρίας μαζί με τους παραποτάμους είναι στα όριά του, μόλις πέρασα από εκεί, με τον κίνδυνο υπερχείλισης να είναι ορατός γι αυτό είμαστε σε επιφυλακής σε Παλαιοχώρι και Νεοχώρι» ανέφερε στο Radio North 98 ο Στέλιος Βαλλιάνος.

Υποχώρησε οδόστρωμα στην επαρχιακή Πολυγύρου – Ιερισσού

Στο μεταξύ, εξαιτίας έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακές οδούς. Μάλιστα, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Ιερισσού υποχώρησε το οδόστρωμα και ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων. Στo σημείο βρίσκεται η Τροχαία, η οποία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων από παρακαμπτήριες οδούς.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκαν στην κυκλοφορία οι εξής δρόμοι:

– η επαρχιακής οδός Πολυγύρου – Ιερισσού, στο ύψος των Βραστάμων και
– η επαρχιακής οδός Μουδανιών – Σάρτης, στο 58 χιλιόμετρο (ύψος Λακάρα).

Δείτε φωτογραφίες

Πλημμύρισε σχολείο στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Τη διακοπή των μαθημάτων για σήμερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του Νέου Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής αποφάσισε η Δημοτική Αρχή, καθώς το πρωί διαπιστώθηκε ότι πλημμύρισε το λεβητοστάσιο του κτιρίου στο οποίο συστεγάζονται, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Παιδείας Σιθωνίας, Κατερίνα Γιουβαρλάκη, “ από σπασμένο παράθυρο, που δεν προλάβαμε να αντικαταστήσουμε, μπήκε νερό στο λεβητοστάσιο. Για λόγους ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών αποφασίστηκε η δiακοπή των μαθημάτων”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, “έχει γίνει άντληση των υδάτων και κάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους”, προκειμένου το σχολείο να είναι απολύτως ασφαλές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.