ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δείτε τι λένε οι Γ.Χουλιάρας και Γ.Παπαδόπουλος για τον ισχυρό σεισμό στην Αλβανία (φώτο)

Δείτε τι λένε οι Γ.Χουλιάρας και Γ.Παπαδόπουλος για τον ισχυρό σεισμό στην Αλβανία (φώτο)

Η ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αλβανία, είχε ως αποτέλεσμα πέντε τουλάχιστον άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δεκάδες να τραυματιστούν και ανυπολόγιστες ζημιές στα κτίρια.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που διακομίζονται σε νοσοκομεία.

Τι λένε οι Έλληνες σεισμολόγοι
Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμο Χουλιάρα, στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί προσεισμική ακολουθία με 5.6 Ρίχτερ στις 21 Σεπτεμβρίου.

«6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία στις 04:54, το επίκεντρο εντοπίζεται 43 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από τα Τίρανα και ανατολικά από το Δυρράχιο, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Έχουν ακολουθήσει 2 ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις 5,3 και 5,1 Ρίχτερ και πλούσια μετασεισμική ακολουθία με σοβαρές ζημιές. Στην ίδια περιοχή είχαμε προσεισμική ακολουθία με 5.6 Ρίχτερ στις 21 Σεπτεμβρίου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Χουλιάρας.

Σίγουρος ότι η σεισμική δόνηση στην Αλβανία, η οποία άφησε τουλάχιστον πέντε νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, δεν θα επηρεάσει την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας ότι αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου σεισμού που είχε σημειωθεί πριν από δύο μήνες στην περιοχή.

«Ιστορικά το ρήγμα αυτό δίνει αρκετά μεγάλους σεισμούς. Πρόκειται για την πιο δραστήρια σεισμική ζώνη στην Αλβανία η οποία ωστόσο δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο γιατί διακόπτεται από το ρήγμα της Κορυτσάς που δεν επιτρέπει την όποια ανησυχία να περάσει στην Ελλάδα» είπε ο κ. Λέκκας στο ΟΡΕΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«ΣΦΟΔΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. Μέγεθος 6,4 στις 4.54 το ξημέρωμα, επιφανειακός, περίπου 40 χλμ. ΒΔ από Τίρανα. Ήδη έχουν αναφερθεί καταρρεύσεις και τουλάχιστον 4 ανθρώπινα θύματα. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί 5.1, 5.3, 5.4. Η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί. Στις 10.15 θα είμαι ζωντανά στην ΕΡΤ για την αξιολόγηση της σεισμικής δράσης» έγραψε ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο Facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.