ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Έχετε αναρωτηθεί; – Αυτός είναι ο λόγος που το χώμα είναι καφέ

Έχετε αναρωτηθεί; – Αυτός είναι ο λόγος που το χώμα είναι καφέ

Άνοιξη και ως συνήθως όλοι αρχίζουν και ασχολούνται με την κηπουρική. Γλάστρες, κήποι γεμίζουν με λουλούδια και λαχανικά. Και για να υπάρχουν όλα αυτά πρέπει να υπάρχει και το χώμα.

Οι επιστήμονες μας ανέλυσαν γιατί το χώμα είναι καφέ, και η εξήγηση είναι λίγο αηδιαστική.

Το χώμα αποτελείται από πετρώματα και οργανική ύλη. Δηλαδή ζωική και φυτική ύλη. Τα ορυκτά πετρώματα έχουν ακανόνιστο σχήμα για αυτό και υπάρχουν κενά ανάμεσα στο χώμα που καλύπτονται από αέρα και υγρά.

Η οργανική ύλη που υπάρχει στο χώμα μπορεί να είναι τα πάντα. Μόνο που είναι νεκρά. Για αυτό και το χρώμα του χώματος είναι καφέ, το χρώμα της αποσύνθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σοκαριστική λεπτομέρεια που μας άφησε άφωνους και θα σκεφτούμε να ξαναπιάσουμε χώμα με γυμνά χέρια, είναι ότι στο χώμα υπάρχουν 1.000.000 είδη μικροβίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.