Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: «Όσοι βρίσκονταν στο νησί είναι νεκροί» – Τρομακτικές εικόνες

Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: «Όσοι βρίσκονταν στο νησί είναι νεκροί» – Τρομακτικές εικόνες

Θα αυξηθεί δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, ο αριθμός των νεκρών στην τραγωδία της Νέας Ζηλανδίας, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ η αστυνομία σε ανακοίνωσή της κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για όσους βρίσκονταν πάνω στη νήσο Γουάιτ.

Οι αρχές δεν αναμένουν να βρουν άλλους επιζώντες έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου από την οποία έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος πέντε ανθρώπων, αριθμός ωστόσο που δυστυχώς αναμένεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με το Reuters, έως και 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για 18 τραυματίες.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio New Zealand μετέδωσε ότι η κατάσταση μερικών από τους τραυματίες είναι σοβαρή.

«Δεν εντοπίσαμε κανένα ίχνος ζωής»

«Δεν εντοπίσαμε κανένα ίχνος ζωής» ανέφερε η αστυνομία έπειτα από τις αναγνωριστικές πτήσεις που πραγματοποίησαν ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη πάνω από το νησί μετά την έκρηξη του ηφαιστείου το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα).

«Η αστυνομία θεωρεί ότι όποιος θα μπορούσε να έχει απομακρυνθεί ζωντανός από το νησί, διασώθηκε την ώρα της εκκένωσης» σημειώνει η ανακοίνωση.

Ο αριθμός των αγνοούμενων μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρος. Το CNN κάνει λόγω για 23, ενώ τα τοπικά μέσα για 27. Την ίδια ώρα, οι διασώστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν εξαιτίας του φόβου για νέα έκρηξη, ενώ αυτή τη στιγμή είναι νύχτα στη Νέα Ζηλανδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.