ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σπάνιο φαινόμενο στο Βόρειο Πόλο: Λευκό ουράνιο τόξο εμφανίσθηκε στον αρκτικό ουρανό (φωτο)

Σπάνιο φαινόμενο στο Βόρειο Πόλο: Λευκό ουράνιο τόξο εμφανίσθηκε στον αρκτικό ουρανό (φωτο)

Ένα σπάνιο φαινόμενο κατέγραψε με τη φωτογραφική του μηχανή ένας ερασιτέχνης φωτογράφος. O Σαμ Ντόμπσον φωτογράφισε ένα λευκό ουράνιο τόξο που εμφανίσθηκε στον αρκτικό ουρανό.

Ο Ντόμπσον που ζει στη Ρωσία δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος αλλά έχει χόμπι τη φωτογράφιση εντυπωσιακών ή περίεργων τοπίων και φυσικών φαινομένων. Ο Ντόμπσον ταξίδεψε με μια αποστολή στον Βόρειο Πόλο και πρόλαβε να κάνει κλικ στο λευκό ουράνιο τόξο που έκανε ξαφνικά την εμφάνιση του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, στην πραγματικότητα δεν έχουμε να κάνουμε με ένα (μονόχρωμο) ουράνιο τόξο αλλά με ένα παρεμφέρες φαινόμενο που ονομάζεται «ομιχλώδες τόξο». Το ομιχλώδες τόξο, όπως μαρτυρεί και το όνομα του, εμφανίζεται σε συνθήκες ομίχλης και όχι βροχής όπως το ουράνιο τόξο. Οι μικροσκοπικές σταγόνες νερού που προκαλούν την ομίχλη, μικρότερες από 0,05 χιλιοστά, δεν επιτρέπουν την «παραγωγή» πολλών χρωμάτων και έτσι το τόξο που δημιουργείται έχει μόνο ένα χρώμα, το λευκό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.