ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εντοπίστηκαν καρχαρίες που… έχουν μάθει να περπατούν (βίντεο)

Εντοπίστηκαν καρχαρίες που… έχουν μάθει να περπατούν (βίντεο)

Επιστήμονες, ανακάλυψαν στο αρχιπέλαγος μεταξύ Ινδίας – Αυστραλίας, είδη καρχαρία που μπορούν να περπατούν χρησιμοποιώντας τα πτερύγια τους.

Την ανακάλυψη τεσσάρων νέων ειδών καρχαρία, που έχουν την ικανότητα να περπατούν με τα πτερύγια τους στην άμμο και να πλησιάζουν βράχια, ανακοίνωσε ομάδα βιολόγων, σε επιστημονικό περιοδικό.

Η ομάδα των επιστημόνων διενήργησε μια 12ετή έρευνα στο τροπικό αρχιπέλαγος μεταξύ Ινδίας και Αυστραλίας και οι λεπτομέρειες της ανακάλυψης τους έγιναν γνωστές μέσω του Marine and Freshwater Research.
https://twitter.com/nasumisodsuke/status/1221291115556433920

​Ωστόσο, δεν είναι μια πρωτόγνωρη ανακάλυψη, καθώς ερευνητές έχουν ήδη εντοπίσει πέντε ακόμα είδη καρχαριών «περιπατητών». Σύμφωνα με την Δρ. Κριστίν Ντάτζον του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, αυτά τα ζώα εξελίχθηκαν, όταν οι καρχαρίες απομακρύνθηκαν από τους αρχικούς πληθυσμούς.

«Έχουν απομονωθεί γενετικά σε νέες περιοχές και μετατράπηκαν σε νέα είδη» εξήγησε η Ντάτζον.

​Οι συγκεκριμένοι καρχαρίες επομένως, έχουν αναπτύξει μια ικανότητα να επιβιώνουν σε περιβάλλοντα με λιγότερο οξυγόνο και μπορούν να μετακινηθούν σε ρηχά νερά, ακόμα και να βγουν από το νερό κατά την άμπωτη.
https://twitter.com/ajitjohnson_n/status/1219978262006222848

Αν και τα πτερύγια τους, τους δίνουν «ένα μεγάλο πλεονέκτημα προς τα θηράματα τους όπως μικρά οστρακοειδή και μαλάκια», οι άνθρωποι μπορούν να είναι ψύχραιμοι μπροστά τους», καθησυχάζει η Δρ. Ντάτζον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​«Με μέσο όρο μήκους λιγότερο από ένα μέτρο, αυτοί οι καρχαρίες δεν αποτελούν απειλή για τους ανθρώπους» καταλήγει η ερευνήτρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.