Νέα Ζηλανδία: 500.000 μύδια ξεβράστηκαν σε ακτή – Ποιος ο λόγος σύμφωνα με τους επιστήμονες (βίντεο)

Νέα Ζηλανδία: 500.000 μύδια ξεβράστηκαν σε ακτή – Ποιος ο λόγος σύμφωνα με τους επιστήμονες (βίντεο)

Μισό εκατομμύριο μύδια ξεβράστηκαν σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας. Βίντεο που ανάρτησε ο κάτοικος Μπράντον Φέργκιουσον στο Facebook δείχνει τα νεκρά μαλάκια στην παραλία Maunganui Bluff στα βόρεια του νησιού.

Σύμφωνα με τον Φέργκιουσον, βρέθηκε μπροστά στα νεκρά μύδια την περασμένη εβδομάδα καθώς πήγαινε για ψάρεμα με την οικογένειά του και φίλους.

«Περιμέναμε την παλίρροια για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα μύδια. Μύριζε σαν νεκρά σαπισμένα θαλασσινά. Κάποια από τα μύδια ήταν άδεια, κάποια ήταν νεκρά. Κάποια απλά επέπλεαν στην παλίρροια. Υπήρχαν περισσότερα από 500.000 μύδια και κελύφη στην ακτή» ανέφερε στο Business Insider.

Ο ίδιος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε παρόμοιο περιστατικό, το οποίο αποδίδει στην άνοδο της θερμοκρασίας του νερού υπογραμμίζοντας ότι με το βίντεο ελπίζει να ελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για να δώσει σημασία στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Την έκκλησή του άκουσε ο επιστήμονας Άντριου Τζεφς που ανέφερε ότι τα μύδια πιθανότατα πέθαναν από θερμικό στρες, που προκλήθηκε από τις υψηλές θερμοκρασίες και τη χαμηλή παλίρροια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα μύδια πέθαναν από θερμικό στρες. Φανταστείτε να βρίσκεσαι κάτω από τον ήλιο το μεσημέρι κάθε μέρα για τέσσερις ώρες για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας. Θα καείς για τα καλά στο τέλος» δήλωσε ο επιστήμονες στην The New Zeland Herald προβλέποντας ότι τα μαλάκια είναι πιθανό να εξαφανιστούν από τη Νέα Ζηλανδία αν συνεχιστεί η άνοδος της θερμοκρασίας.
Τον Δεκέμβριο υπήρξαν αναφορές ότι οι θερμοκρασίες σε έκταση 400.000 τετραγωνικών μιλίων στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά της Νέας Ζηλανδίας αυξήθηκαν 5,5 βαθμούς Κελσίου απειλώντας ψάρια και κοράλλια στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.