Γιατί αυτή η πέτρα είναι μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις των τελευταίων ετών; (βίντεο)

Γιατί αυτή η πέτρα είναι μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις των τελευταίων ετών; (βίντεο)

Αυτό που έμοιαζε αρχικά σαν ένας βράχος σε έναν εξερευνητή της περιοχής αποδείχθηκε μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις τον τελευταίων χρόνων για τους παλαιοντολόγους.

Και αυτό γιατί ο βράχος δεν ήταν παρά μέρος από τα κόκαλα ενός δεινοσαύρου. Τα οστά που ανακαλύφθηκαν πριν μερικά χρόνια στη νότια Γιούτα ανήκουν σε είδος γνωστό στους ειδικούς, ωστόσο μερικές φορές το εντυπωσιακό δεν είναι στο νέο αλλά στο μέγεθος.

Ο Τeratophoneus curriei είναι ένα είδος δεινοσαύρου που έζησε την Κρητιδική περίοδο, πριν από περίπου 77 εκατομμύρια χρόνια. Ανήκει στην ίδια οικογένεια δεινοσαύρων όπως ο παγκοσμίου φήμης Tyrannosaurus rex και ήταν ακόμα πιο επικίνδυνος από τον συγγενή του τον Τυραννόσαυρο.

Πριν την ανακάλυψη των οστών στην οι Γιούτα οι παλαιοντολόγοι είχαν στην διάθεση τους ελάχιστες πληροφορίες. Τα νέα ευρήματα άλλαξαν τα πάντα αφού ανακάλυψαν τον σύνολο του σκελετού ενός μέλους της οικογένειας τυραννόσαυρων με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι έχουν διατηρηθεί εξαιρετικό βαθμό τα τρία τέταρτα του σκελετού.

Το μνημειώδες εύρημα θα προσφέρει μια μοναδική νέα ματιά στην ιστορία των τυραννόσαυρων που ζούσαν πριν 77 εκ χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το video:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.