ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Μάγεψε» η ροζ υπερπανσέληνος εν μέσω… καραντίνας (φώτο)

«Μάγεψε» η ροζ υπερπανσέληνος εν μέσω… καραντίνας (φώτο)

Την «ανάσα κόβουν» οι εικόνες από την πιο μεγάλη πανσέληνο της χρονιάς που την είδαμε από τα μπαλκόνια του σπιτιού μας αφού «Μένουμε Σπίτι» λόγω κορωνοϊού.

Στις 21:08 ώρα Ελλάδας έκανε την εμφάνισή της η εντυπωσιακή «ροζ υπερπανσέληνος», το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό φεγγάρι του φετινού έτους. Η υπερπανσελήνους ονομάζεται έτσι, καθώς είναι η εποχή που ανθίζει ένα συγκεκριμένο είδος ροζ άγριων λουλουδιών (ground phlox).

Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο συμβαίνει όταν έχουμε πανσέληνο στο πιο κοντινό προς τη Γη σημείο της τροχιάς του φεγγαριού.

Ο φυσικός δορυφόρος της Γης έφτασε σε απόσταση 356.907 κι έτσι φάνηκε ακόμα μεγαλύτερος και λαμπρότερος με φόντο τον νυχτερινό ουρανό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επόμενη και τελευταία υπερπανσέληνος του έτους θα λάβει χώρα στις 7 Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.