ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ρομποτικός γορίλας «κατασκόπευσε» άγρια αγέλη και αποκάλυψε τα «μυστικά» της ζούγκλας (βίντεο)

Ρομποτικός γορίλας «κατασκόπευσε» άγρια αγέλη και αποκάλυψε τα «μυστικά» της ζούγκλας (βίντεο)

Ο αινιγματικός κόσμος του γορίλα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην κάμερα, στέλνοντας ένα καινοτόμο animatronic να ενταχθεί σε μια κοινότητα άγριων γοριλών.

Το υλικό μάς έρχεται εν μέρει από τη μίνι σειρά των BBC και PBS «Spy in the Wild 2», για τις ανάγκες της οποίας αναπτύχθηκαν από βιολόγους και ζωολόγους ρομποτικά ζώα που μοιάζουν πολύ με τα πραγματικά.

Αυτοί οι ρομποτικοί κατάσκοποι κόμισαν εκπληκτικές γνώσεις, ο σταρ της σειράς ήταν όμως ο γορίλας. Ένα μωρό γορίλας, ώστε να μην το πάρουν ως απειλή στην αγέλη.

Μια οικογένεια υιοθέτησε τελικά το καινοτόμο animatronic και ο μικρός κατάσκοπος μάς έδειξε τι κάνουν πραγματικά οι γορίλες στην άγρια φύση και στις προσωπικές τους στιγμές.

Τι κάνουν; Τρώνε και τραγουδάνε! Είναι πράγματι η πρώτη φορά που καταγράφεται γορίλας να τραγουδά στην κάμερα. Τραγουδά πριν φάει, για να σηματοδοτήσει με τους ήχους διάφορα πράγματα, μεταξύ αυτών και η καταλληλότητα της τροφής.

Όσο για την άλλη δραστηριότητά του που καταγράφηκε αφειδώς στο υλικό, ο αφηγητής μας λέει γλαφυρά πως ο γορίλας είναι σε μια «ημι-μόνιμη κατάσταση αερίων του στομάχου»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.