ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μέδουσες – «λιοντάρια» υποδέχονται τους λουόμενους στις βόρειες ακτές των ΗΠΑ

Μέδουσες – «λιοντάρια» υποδέχονται τους λουόμενους στις βόρειες ακτές των ΗΠΑ

Ο κορωνοϊός δεν είναι η μοναδική απειλή για τους κατοίκους των βορειοανατολικών ΗΠΑ. Αυτό το Σαββατοκύριακο καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη απρόσκλητο επισκέπτη: μέδουσες σε σχήμα πιάτου.

Τα ψάρια, που μπορούν να ξεπεράσουν σε διάμετρο το ένα μέτρο ενώ τα πλοκάμια τους μπορεί να φτάσουν τα 30 μέτρα, εντοπίστηκαν από το Μέιν μέχρι τη Μασαχουσέτη.

«Αυτά που βλέπουμε εδώ είναι παρόμοια με ένα πιάτο», λέει ο Στιβ Σπίνα, υπεύθυνη ψαριών στο Ενυδρείο της Νέας Αγγλίας «Το οποίο είναι αρκετά μεγάλο».

Αναζητώντας την εξήγηση

Τις τελευταίες εβδομάδες η Μασαχουσέτη έχει γίνει θέατρο πολλών τέτοιων εμφανίσεων κάνοντας τους ερευνητές να αναζητούν εξήγηση για την κίνηση αλλά και την ανάπτυξη αυτών των ζώων.

Εξαιτίας τους μεγέθους τους, οι μέδουσες του Μέιν είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τους κολυμβητές. Τα μακριά πλοκάμια τους μπορούν να πιάσουν έναν άνθρωπο εξ απήνης καθώς το ψάρι μοιάζει να είναι πολλά μέτρα μακριά.

Οι αξιωματούχοι στην περιοχή προειδοποιούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες να επαγρυπνούν και να μένουν ασφαλείς.

Στις παραλίες που έχουν εντοπιστεί τέτοιες μέδουσες έχουν σηκώσει πορτοκαλί σημαίες για να δείξουν «την παρουσία επικίνδυνων θαλάσσιων ζώων».

Οι παραλίες Hingham και Scituate, οι οποίες κάθε 4η Ιουλίου αποτελούν δημοφιλή προορισμούς, εξέδωσαν δημόσιες ανακοινώσεις συμβουλεύοντας τους λουόμενους να προσέχουν όταν κολυμπούν σε περιοχές που ίσως υπάρχουν τέτοιες μέδουσες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.