ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Σεισμός στην Κρήτη: Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι – «Είναι σε βάθος που μας δίνει ασφάλεια»

Σεισμός στην Κρήτη: Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι – «Είναι σε βάθος που μας δίνει ασφάλεια»

Σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Κρήτη, με τους σεισμολόγους να εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Αρχικά η μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έκανε λόγο για 5,3 Ρίχτερ. «Το τρέχον μέγεθος του σεισμού είναι 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο αυτό μπορεί αργότερα να διαφοροποιηθεί λίγο. Πρόκειται για ένα σεισμό που το σημαντικό του στοιχείο είναι πως ήταν σε βάθος 40 χιλιομέτρων. Καταγράφηκε πάνω στο ελληνικό τόξο, στο θαλάσσιο χώρο 10 χιλιόμετρα νότια της Άρβης», διευκρίνισε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία. Ήταν ο κύριος σεισμός και θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πλούσια μετασεισμική ακολουθία, όπως σε άλλες περιπτώσεις. Το συγκεκριμένο τόξο δίνει τέτοιου μεγέθους σεισμούς, ενώ το βασικότερο είναι πως δεν έχει καμία σχέση με τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε πριν από τρεις μήνες, των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας, δήλωσε από την πλευρά του: «Έχουμε διέγερση στη συγκεκριμένη περιοχή, είχαμε και το σεισμό των 6 Ρίχτερ πριν από μερικούς μήνες. Δεν είναι, όμως, κάτι που εμπνέει ανησυχία. Είναι σε βάθος που μας δίνει μια ασφάλεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.