ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντυπωσιακό φαινόμενο: Tα παράξενα φλεγόμενα βράχια και ο μύθος που τα συνοδεύει (φωτο)

Εντυπωσιακό φαινόμενο: Tα παράξενα φλεγόμενα βράχια και ο μύθος που τα συνοδεύει (φωτο)

Περίπου 80 χλμ. νοτιοδυτικά της Αττάλειας, κοντά στην πόλη Çıralı στη νοτιοδυτική Τουρκία, βρίσκεται ένα βραχώδες βουνό που βγάζει… φωτιά εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Μικρές εστίες φωτιάς καίνε σε διάfορα σημεία των βράχων, οι γνωστές Yanartaş. Οι φωτιές τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο και μεθάνιο που υπάρχει στο έδαφος και καίνε τουλάχιστον για 2.500 χρόνια! Για εκατοντάδες χρόνια, οι ναυτικοί έβλεπαν τις φλόγες από τη θάλασσα και τις χρησιμοποίησαν ως ορόσημο στην πλοήγηση, αλλά σήμερα είναι χρησιμοποιούνται συχνότερα από τους πεζοπόρους για να… βράσουν το τσάι τους.

Οι φλόγες, σύμφωνα έναν τοπικό μύθο προέρχονται από ένα τέρας που ζει στα βάθη της γης και βγάζει φλόγες από το στόμα που φτάνουν ως την επιφάνεια! Οι φλόγες είναι πιο έντονες κατά τους χειμερινούς μήνες και καίνε ασταμάτητα, χωρίς να μπορεί κάποιος να τις σβήσει. Παράδοξο της φύσης ή μήπως κάποιο… εξωγήινο μυστικό;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.