Προϊστορικά φυτά αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους λόγω της κλιματικής αλλαγής

Προϊστορικά φυτά αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους λόγω της κλιματικής αλλαγής

Το φυτό Cycad (Cycas revoluta) ή φοίνικας Sagο μπορεί να είναι προϊστορικό, όμως επιστήμονες κατάφεραν να το αναπαράγουν αρσενικούς και θηλυκούς κώνους που να καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Αυτά τα φυτά συνήθως αναπτύσσονται σε περιοχές με θερμό κλίμα. Οπότε, πώς κατάφεραν να αναπτυχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Μα φυσικά, λόγω της αλλαγής κλίματος.

Οι βοτανολόγοι στο Ventnor Botanic Gardens στο Isle of Wight παρήγαγαν για πρώτη φορά έναν αρσενικό κώνο σε εξωτερικούς χώρους το 2012. Αλλά μόλις πέρυσι κατάφεραν να αναπτύξουν επίσης έναν θηλυκό κώνο, επιτρέποντάς τους να μεταφέρουν γύρη και να παράγουν σπόρους για πρώτη φορά σε εκατομμύρια χρόνια.

Το κλίμα του Isle of Wight είναι το ιδανικό για αυτά τα προϊστορικά φυτά. Αλλά η ικανότητά τους να ευδοκιμούν σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί ένδειξη ότι το κλίμα αλλάζει.

Η ανάπτυξη του φυτού σίγουρα βοηθήθηκε και από τα ευρωπαϊκά κύματα θερμότητας των τελευταίων χρόνων. Στην πραγματικότητα, οι βοτανικοί κήποι μπόρεσαν να φυτέψουν διάφορους τύπους εξωτικών φυτών λόγω της αυξανόμενης θερμοκρασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ενώ αυτά είναι ενδιαφέροντα και συναρπαστικά νέα, οι βοτανολόγοι επισημαίνουν επίσης ότι πρέπει να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα. Για άλλους τύπους καλλιεργειών και φυτών, αυτές οι αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.