Θεσσαλονίκη: Ελαιοτριβείο διοχέτευε τα απόβλητα του σε αρδευτικό κανάλι που κατέληγε σε πηγές της Αραβησσού

Θεσσαλονίκη: Ελαιοτριβείο διοχέτευε τα απόβλητα του σε αρδευτικό κανάλι που κατέληγε σε πηγές της Αραβησσού

Ένα παράνομο ελαιοτριβείο στην Πέλλα έριχνε τα απόβλητά του σε πηγές της Αραβησσού, από τις οποίες υδροδοτείται η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος είχε συνδεδεμένο σωλήνα με αντλία σε εξωτερική υπόγεια δεξαμενή, από την οποία αντλούσε τα υγρά απόβλητα και τα μετέφερε ανεπεξέργαστα σε βυτίο που έσυρε γεωργικός ελκυστήρας, απορρίπτοντάς τα σε τακτά χρονικά διαστήματα σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο.

Επιπλέον, προέκυψε – πάντα κατά την ίδια ανακοίνωση – ότι σε κοντινό σημείο από το χώρο απόρριψης των αποβλήτων, ο ίδιος μετέφερε και απέρριπτε προσωρινά τον ελαιοπυρήνα (υπόλειμμα του ελαιόκαρπου), καλύπτοντας έκταση περίπου μισού στρέμματος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο 25χρονος υπάλληλος του ελαιοτριβείου έγινε αντιληπτός να επιστρέφει με γεωργικό ελκυστήρα έπειτα από απόρριψη υγρών αποβλήτων σε κοινόχρηστο χώρο, λειτουργώντας κατ’ εντολή του συγκατηγορούμενου διαχειριστή της επιχείρησης.

Οι Αρχές κατάσχεσαν τον γεωργικό ελκυστήρα, το συρόμενο βυτίο κι ένα φορτηγό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.