Αυτά είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα άμεσα

Αυτά είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα άμεσα

Τα φυτά που έχουμε μέσα στο σπίτι μας δεν είναι χρήσιμα μόνο επειδή παράγουν περισσότερο οξυγόνο, αλλά κι επειδή κάποια από αυτά έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες και τη μούχλα. Έτσι, είναι λιγότερο πιθανό να εισπνέονται από τους ανθρώπους κάνοντας καλό στην υγεία.

Μετά από έρευνες σε φυτά, οι επιστήμονες κατέληξαν σε ορισμένα συμπεράσματα. Βρήκαν ότι κάποια είδη φιλτράρουν τον αέρα και απομακρύνουν τις οργανικές ενώσεις που εξατμίζονται ευκολότερα από άλλες. Επίσης, καθαρίζουν τον αέρα από διάφορα οικοδομικά υλικά, σκόνες, μπογιές κλπ.

Ποια είναι τα κορυφαία 6 φυτά που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας:

Αλόη

Το φυτό αυτό αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου μέσα στο σπίτι. Επίσης, απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα, το μονοξείδιο του άνθρακα και τη φορμαλδεΰδη. Ένα φυτό αλόης μπορεί να πετύχει ό,τι και 9 βιολογικοί καθαριστές αέρα.

Φίκος

Το φυτό αυτό είναι πολύ εύκολο να διατηρηθεί επειδή δεν χρειάζεται πολύ φως. Είναι αποτελεσματικό στον καθαρισμό του αέρα από τη φορμαλδεΰδη. Να είστε προσεκτικοί αν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα, επειδή τα φύλλα του μπορεί να είναι δηλητηριώδη.

Κισσός

Όλοι πρέπει να έχουν αυτό το φυτό στο σπίτι τους. Ο κισσός αφαιρεί το 60% των τοξινών από τον αέρα και το 58% των σωματιδίων των περιττωμάτων μέσα σε 6 ώρες από τη στιγμή που θα μεταφερθεί σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Φυτό αράχνη

Αυτό το φυτό έχει την ικανότητα να φωτοσυνθέτει με ελάχιστο φως. Απορροφά τις τοξίνες από τον αέρα, όπως τη φορμαλδεΰδη, το στυρόλιο και το μονοξείδιο του άνθρακα, καθώς και τη βενζίνη. Ένα φυτό καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα σε χώρο 200 τετραγωνικών μέτρων.

Σανσεβέρια ή φυτό φίδι

Το φυτό αυτό είναι σχεδόν άφθαρτο και είναι ωφέλιμο να το έχετε στο σπίτι. Είναι πολύ ανθεκτικό και χρειάζεται ελάχιστο φως για τη φωτοσύνθεση. Εκτός από την αφαίρεση των τοξινών, είναι καλό να το έχετε στο υπνοδωμάτιο επειδή το βράδυ παράγει οξυγόνο.

Σπαθίφυλλο

Είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση των χημικών τοξινών από τον αέρα. Επίσης, φιλτράρει τη φορμαλδεΰδη από τον αέρα, καθώς και το τριχλωροαιθυλένιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές της NASA συνιστούν να έχετε από 15 ως 18 τέτοια φυτά σε μια έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι 3-4 φυτά είναι αρκετά για μια έκταση 80 τετραγωνικών μέτρων. Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα φυτό στην κρεβατοκάμαρά σας, δεδομένου ότι για κάποιο χρονικό διάστημα μένετε εκεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.