Πολικές θερμοκρασίες από την κακοκαιρία «Λέανδρος» – Σχεδόν «άγγιξε» τους -20 βαθμούς ο υδράργυρος (φωτο)

Πολικές θερμοκρασίες από την κακοκαιρία «Λέανδρος» – Σχεδόν «άγγιξε» τους -20 βαθμούς ο υδράργυρος (φωτο)

Πολικές θερμοκρασίες έφερε η κακοκαιρία «Λέανδρος».

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, πολικές θερμοκρασίες επικράτησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης 19/01 στις πεδιάδες της Μακεδονίας, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Νέο Καύκασο Φλώρινας με -19,6 C.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, διεξάγεται η κυκλοφορίας σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr, οι οδηγοί υποχρεούται να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής. Αναλυτικά:

-από το 88 έως το 98 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης

-οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου & 3-5 Πηγάδια ▪από το 16 έως το 43 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Δασκίου Κιλκίς

-επαρχιακή οδός Καστανερής – Λιβαδίων Πέλλα

-επαρχιακό & δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας Χαλκιδική

-από το 55 έως το 85 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) ▪διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-δασική οδός Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά) ▪δημοτικά διαμερίσματα Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη – Βάβδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.