Νεκρή μεσογειακή φώκια ξεβράστηκε σε παραλία της Φθιώτιδας (φωτο)

Νεκρή μεσογειακή φώκια ξεβράστηκε σε παραλία της Φθιώτιδας (φωτο)

Μια μεσογειακή φώκια μοναχός (monachus monachus), ξέβρασε η θάλασσα στην περιοχή της παραλίας Πελασγίας το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου.

Τη φώκια εντόπισε περιπατητής και ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή Γλύφας.

Από το μεγάλο σημάδι-τρύπα, που έφερε στο λαιμό το μεγάλο θηλαστικό, οι πολίτες πίστεψαν ότι είχε πυροβοληθεί, καθώς νωρίτερα το είχαν δει να κολυμπά στην περιοχή και είχε τραβήξει τα βλέμματα.

Μια πιο προσεκτική ματιά όμως απεδείκνυε ότι έφερε δίπλα στο βαθύ χτύπημα μικρότερα σημάδια που όπως σημειώνουν οι ειδικοί, όλα αυτά προκλήθηκαν από δάγκωμα μεγαλύτερης φώκιας που φαίνεται ότι ήταν και ο νικητής του καυγά.

Η συγκεκριμένη φώκια μάλλον απομακρύνθηκε τραυματισμένη από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου όπου έχει δημιουργηθεί και το Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας και έφτασε με τα ρεύματα στα νερά του Αρτεμισίου στα όρια με το Μαλιακό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την Λιμενική αρχή, ειδοποιήθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Στυλίδας για την υγειονομική ταφή του νεκρού ζώου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.