ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τρομακτικά: Αυτά είναι τα δέκα πιο επικίνδυνα ψάρια που μπορείς να συναντήσεις στο βυθό

Τρομακτικά: Αυτά είναι τα δέκα πιο επικίνδυνα ψάρια που μπορείς να συναντήσεις στο βυθό

Αυτά είναι τα δέκα πιο επικίνδυνα ψάρια του βυθού, που μια συνάντηση μαζί τους αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο!

1# Λευκοί καρχαρίες

Ο λευκός καρχαρίας είναι ένα ψάρι που γνωρίσαμε από τη δημοφιλή ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γρήγορα θηλαστικά. Κατά κύριο λόγο τρέφεται με άλλες ποικιλίες θαλάσσιων ζώων, ακόμη και πτηνών, ενώ είναι το είδος που έχει έχει προκαλέσει τις περισσότερες επιθέσεις σε ανθρώπους.

2# Μοιρανίδες

Η μοιρανίδα συγκαταλέγεται στο είδος των χελιών, κολυμπάει στα ρηχά νερά τροπικών θαλασσών και κατοικεί στις ρωγμές που δημιουργούν οι βράχοι των υφάλων. Το «όπλο» της ενάντια σε όποιον της επιτεθεί είναι τα δόντια της, αφού είναι τόσο αιχμηρά που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς και επώδυνους τραυματισμούς.

3# Ψάρι-Πέτρα

Το ψάρι-πέτρα ζει στις παράκτιες, αμμώδεις περιοχές του Ειρηνικού ωκεανού. Η μορφή του που μοιάζει με πέτρα ή κοράλλι σκοπό έχει να παραπλανά και να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό. Το «όπλο» του είναι τα αγκάθια που φέρει στην επιφάνειά του, αφού από εκεί εκκρίνει μία τοξική ουσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Η επικινδυνότητα εξαρτάται από την πίεση που θα ασκηθεί στο σώμα του.

4# Καντιρού

Το καντιρού είναι ένα παρασιτικό ψάρι που κολυμπάει στον ποταμό Αμαζόνιο και παρά το μικρό μέγεθός του, το οποίο σπάνια ξεπερνά τα 40 εκατοστά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και αιμοβόρο. Το καντιρού ή αλλιώς το «ψάρι οδοντογλυφίδα» τρυπώνει στην ουρήθρα του ανθρώπου, από όπου ρουφάει αίμα με τα βράγχιά του, προκαλώντας φλεγμονή, ακόμη και θάνατο.

5# Λεοντόψαρα

Τα λεοντόψαρα κατοικούν στον Ινδικό και τον Ειρηνικό ωκεανό, ενώ έναν χρόνο πριν παρουσιάστηκαν και στις ακτές της Κύπρου. Ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο σχήμα και χρώμα που έχουν τα πτερύγιά τους, τα οποία χρησιμοποιούν για να επιτεθούν. Μόλις νιώσουν πως απειλούνται, τεντώνουν τις ακίδες που υπάρχουν στην επιφάνεια των πτερυγίων και με αυτά δηλητηριάζουν όποιον τους απειλεί.

6# Φουσκάλα

Οι φουσκάλες ζουν σε ζεστά, αλμυρά και γλυκά ύδατα. Είναι τα… χαριτωμένα ψάρια που όταν αισθανθούν απειλή, φουσκώνουν με νερό και παίρνουν το σχήμα της μπάλα. Τότε, εκκρίνουν την τετραδωδοντοξίνη, μία τοξική ουσία που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Παρότι οι Ιάπωνες τα συμπεριλαμβάνουν στο φαγητό τους, ο καθαρισμός τους γίνεται μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ.

7# Σαλάχι Μάντα

Το σαλάχι μάντα ή αλλιώς το «γιγάντιο διαβολόψαρο», είναι το μεγαλύτερο σαλάχι που υπάρχει στον κόσμο, αφού το άνοιγμά των πτερυγίων του φτάνει ακόμη και τα εννέα μέτρα. Κατοικεί σε τροπικές ή υποτροπικές θάλασσες και τρέφεται κυρίως με πλαγκτόν. Ωστόσο, έαν τραυματιστεί ή αισθανθεί πως απειλείται, είναι πολύ πιθανό να γίνει επικίνδυνο.

8# Ηλεκτροφόρο Χέλι

Το ηλεκτροφόρο χέλι είναι ένα σπάνιο είδος που κατοικεί τα γλυκά νερά του ποταμού Αμαζονίου, στην περιοχή της Νότιας Αμερικής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ένταση του ηλεκτρικούς ρεύματος που μπορεί να παράγει, ξεπερνάει τα 800Volt, παραλύοντας με αυτόν τον τρόπο το θήραμά του.

9# Ψάρι-Τίγρης

Το ψάρι-τίγρης μοιάζει αρκετά με τον σολομό εξωτερικά και το συναντάμε σε γλυκά νερά της Αφρικής. Το μέγεθός του σπάνια ξεπερνά τα δύο μέτρα, όμως τα δόντια του είναι τόσο μεγάλα και αιχμηρά, που είναι ευδιάκριτα ακόμη και όταν κλείνει το στόμα.

10# Πιράνχας

Το πιράνχας είναι ένα παμφάγο είδος ψαριού που κατοικεί τα γλυκά νερά του ποταμού Αμαζονίου. Το μέγεθός του μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά, ωστόσο τα κοφτερά δόντια του είναι ο λόγος που βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα. Παρότι θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο, στην πραγματικότητα είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις επιθέσεων που έχουν καταγραφεί επίσημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.