Ξεκαρδιστικό θέαμα: Αυτός είναι ο λόγος που αυτά τα κουνέλια περπατούν κάνοντας… κατακόρυφο (βίντεο)

Ξεκαρδιστικό θέαμα: Αυτός είναι ο λόγος που αυτά τα κουνέλια περπατούν κάνοντας… κατακόρυφο (βίντεο)

Επιστήμονες ανακάλυψαν τον λόγο που μια συγκεκριμένη ποικιλία κουνελιών κινείται αποκλειστικά και μόνο στα μπροστινά πόδια τους όταν προσπαθούν να κινηθούν γρήγορα.

Ένα γενετικό ελάττωμα μπορεί να κάνει τα κουνέλια να περπατούν έτσι!

Η συγκεκριμένη ράτσα που ονομάζεται sauteur d’Alfort όταν βιάζεται, ανεβάζει τα πίσω πόδια ψηλά και περπατά στα μπροστινά! Ένα ελαττωματικό γονίδιο σύμφωνα με νέα μελέτη δημιουργεί αυτό το περίεργο περπάτημα. Αυτό το περίεργο βάδισμα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός γονιδίου που συνδέεται με την κίνηση των άκρων, κάτι που δίνει έναν μοναδικά…ακροβατικό τρόπο κίνησης.

Σε μικρές αποστάσεις, όταν κινούνται αργά, περπατούν και στα τέσσερα άκρα, αλλά το πραγματικά αξιοσημείωτο πράγμα συμβαίνει όταν πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα.

Αντί να πηδάει, σηκώνει γρήγορα τα πίσω πόδια του πάνω από το κεφάλι του και αρχίζει να κινείται μόνο στα μπροστινά πόδια του! Πειράματα που έγιναν πριν από δεκαετίες έδειξαν ότι το sauteur ήταν ανίκανο να πηδήξει, αλλά χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, οι επιστήμονες γνωρίζουν ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό!

Αυτή η προσδοκία αποδείχθηκε σωστή, καθώς μια μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα δείχνει ότι ένα στρεβλωμένο γονίδιο που ονομάζεται RORB τους κατέστησε ανίκανα να πηδήξουν.

Το RORB βοηθά στη διαβίβαση πληροφοριών και συνδέει την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του σώματος – η οποία είναι απαραίτητη για το συντονισμό των κινήσεων των άκρων – αλλά το στρεβλωμένο γονίδιο προκάλεσε τα κουνέλια να κάμπτουν υπερβολικά τα πίσω άκρα τους, κάνοντας το άλμα αδύνατο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=IyVUeXF92UE&feature=emb_title

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.