Χανιά: Ξεβράστηκε γιγάντιο καλαμάρι που ζυγίζει 12 κιλά! (φώτο-βίντεο)

Χανιά: Ξεβράστηκε γιγάντιο καλαμάρι που ζυγίζει 12 κιλά! (φώτο-βίντεο)

Η θάλασσα στον Μαύρο Μώλο Κισσάμου, στα Χανιά της Κρήτης, ξέβρασε ένα θραψαλοκαλαμάρι το οποίο ζυγίζει πάνω από 12 κιλά και έχει μήκος 1.5 μέτρο.

Όπως αναφέρει το sadentrepese.blogspot.com το οποίο επικαλείται την εμπειρία των ψαράδων, πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο στην περιοχή ειδικά μετά απο πολύ δυνατό βοριά.

​Το καλαμάρι κέντρισε τα βλέμματα στην περιοχή, με πολλούς να βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ανάλογες εικόνες και στο Ναύπλιο

Το καλαμάρι μήκους ενός μέτρου στο Ναύπλιο βρέθηκε στα τέλη του περασμένου Μάρτη από περιπατητή στην άκρη της θάλασσας, όπως αναφέρουν οι Argolikeseidhseis.gr.

​Σύμφωνα με επιστήμονες, πιθανότατα πρόκειται για ώριμο θηλυκό κεφαλόποδο, καθώς αυτά εξασθενούν σημαντικά κατά το τελευταίο στάδιο της αναπαραγωγής τους, με αποτέλεσμα να παρασύρονται από τα ρεύματα προς την ακτή.

Το καλαμάρι και το θράψαλο είναι δύο είδη που ανήκουν στην οικογένεια των κεφαλόποδων μαλακίων, τα οποία συναντάμε συχνά στις ελληνικές θάλασσες και αναμφισβήτητα αποτελούν υψηλού βαθμού και προτεραιότητας αλιευτικούς στόχους, τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για τους παράκτιους ψαράδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.