ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σαν 1000 βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα: Όταν ένας μετεωρίτης έπεσε στη Γη

Σαν 1000 βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα: Όταν ένας μετεωρίτης έπεσε στη Γη

Η ιστορία έχει καταγράψει μια πτώση μετεωρίτη που προκάλεσε καταστροφές που δύσκολα ξεχνιούνται.

Πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 1908, στη περιοχή Κράσνογιαρσκ Κράι, της Σιβηρίας, έπεσε ένας μετεωρίτης που στάθηκε η αφορμή για να καθιερωθεί η παγκόσμια ημέρα μετεωριτών.

Πρόκειται για ένα μετεωρίτη-σουπερβολίδα με διάμετρο 100 μέτρα και μέγεθος όσο μια 5όροφη πολυκατοικία, μπήκε στην ατμόσφαιρα και εξερράγη 5 χιλιόμετρων από το έδαφος.

Η έκρηξη προκάλεσε ένα τεράστιο ωστικό κύμα ισοδύναμο με 1000 βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα. Η δόνηση καταγράφηκε έντονα παντού σε όλο το πλανήτη, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες στη Μεγάλη Βρετανία που περιγράφουν την ένταση της δόνησης που ένιωσαν.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν είχαμε ούτε ένα θύμα, τουλάχιστον δεν καταγράφηκε, ενώ τα κομμάτια του μετεωρίτη απορρόφηκαν από το έδαφος αφού η περιοχή έχει πολλά έλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι η περιοχή της Σιβηρίας έλκει τους μετεωρίτες αφού έχουν πέσει άλλες δύο φορές ακόμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.