ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η παράξενη παραλία της Χαλκιδικής που έχει πάντα ήρεμα νερά (βίντεο)

Η παράξενη παραλία της Χαλκιδικής που έχει πάντα ήρεμα νερά (βίντεο)

Η παραλία Ποσείδι ή αλλιώς “Αμμόγλωσσα” της Χαλκιδικής αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη!

Το Ποσείδι βρίσκεται μετά τη Φούρκα, στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας σε απόσταση 105 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Στο χωριό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση καθώς υπάρχουν πολλοί οικισμοί με κατοικίες και βίλες, πολυτελή ξενοδοχεία και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης, στο χωριό θα βρείτε καταστήματα όπως ψαροταβέρνες και εστιατόρια, καφέ και μπαρ, αλλά και σούπερ μάρκετ για τις καθημερινές σας αγορές. Ένας διάσημος οικισμός κοντά στο Ποσείδι είναι τα Αιγαιοπελαγίτικα τα οποία βρίσκονται σε μία περιοχή γεμάτη με πεύκα και ελαιόδεντρα μεταξύ της Σκάλας Φούρκας και του Ποσειδίου.

Διάσημο σημείο ενδιαφέροντος στο Ποσείδι είναι το ακρωτήρι, μία στενή, άδενδρη λωρίδα γης που μπαίνει βαθιά μέσα στον Θερμαϊκό κόλπο, και για το λόγο αυτό υπάρχει και ο Φάρος που κατασκευάστηκε το 1864 και έχει ύψος 14,5 μέτρα.

Η μοναδική μορφολογία του συνεχώς μεταβαλλόμενου σχήματος της αμμουδιά επιτρέπει στους κολυμβητές να κολυμπούν πάντα σε ήρεμα νερά. Από τη μια πλευρά υπάρχουν κύματα ενώ από την άλλη υπάρχει ηρεμία. Στην περιοχή διοργανώνονται πάρτι διανυκτέρευσης στην κοντινή κατασκήνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.