ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εντυπωσιακό: Μια ορχιδέα με «πρόσωπο» μαϊμούς! (φωτο)

Εντυπωσιακό: Μια ορχιδέα με «πρόσωπο» μαϊμούς! (φωτο)

Έχει δύο παράξενα ονόματα, δηλωτικά της απόκοσμης και περίεργης εμφάνισής της, και αποτελεί μία από τις πιο σπάνιες ορχιδέες του πλανήτη, η οποία ευδοκιμεί σε μεγάλα υψόμετρα 1.000 και 2.000 μέτρων στο Εκουαδόρ και το Περού.

Η «ορχιδέα-μαϊμού» (Orchid Monkey) ή αλλιώς «Δράκουλας» (γένος Dracula simia) ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της μεγάλης ομοιότητας που έχουν τα άνθη της με το πρόσωπο της μαϊμούς αλλά και επειδή οι απολήξεις των πετάλων θυμίζουν τα δόντια του… Κόμη Δράκουλα της Τρανσυλβανίας!

Πέρα από την ονοματολογία, όμως, η εν λόγω ορχιδέα είναι από τις πιο σπάνιες στον κόσμο, η οποία ανακαλύφθηκε το 1978 από τον βοτανολόγο Luer, και δύσκολα ευδοκιμεί σε καταστάσεις «αιχμαλωσίας», μέσα σε γλάστρες ή θερμοκήπια, αν και γίνονται αρκετές προσπάθειες γι’αυτό.

Φύεται συνήθως σε δάση, σε υγρά και σκιερά μέρη κάτω από τα δέντρα, αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, γεγονός που καθιστά τη συλλογή της μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση .Για το λόγο αυτό σπάνια εμφανίζεται σε ανθοπωλεία και φυτώρια, ενώ λίγοι είναι αυτοί που έχουν το πλεονέκτημα να τη θαυμάσουν από κοντά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.