ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας στη χώρα μας (χάρτες)

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας στη χώρα μας (χάρτες)

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα υψηλών θερμοκρασιών και λόγω της απουσίας ισχυρών ανέμων στα πελάγη, η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα αυτές τις μέρες φτάνει ή και τοπικά ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στο Βόρειο Αιγαίο η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας κυμαίνεται από 2 έως 4 βαθμούς υψηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2018, με τις δορυφορικές μετρήσεις να δείχνουν απόλυτες τιμές της τάξης των 29-30°C.

Παρόμοιες τιμές θερμοκρασίας παρατηρούνται ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους και νοτίως της Ρόδου, όπως δείχνει ο Χάρτης 1.

Ο Χάρτης 2 δείχνει την απόκλιση των τιμών του Χάρτη 1 από τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2018, στον οποίο διακρίνονται οι υψηλές θετικές αποκλίσεις στο Βόρειο Αιγαίο. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι τιμές της θερμοκρασίας κυμαίνονται κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.