Μερομήνια 2021 – 2022: Ανατροπή! Πρόβλεψη για χειμώνα με πολλά χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Μερομήνια 2021 – 2022: Ανατροπή! Πρόβλεψη για χειμώνα με πολλά χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Βαρύ χειμώνα με χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα σε μεγάλες πόλεις προβλέπει ο πρακτικός μετεωρολόγος, Νικόλαος Βογιατζής, ο οποίος ασχολείται επί 21 χρόνια με τα μερομήνια, τα οποία δημοσίευσε -όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή- η εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου.

Όπως τονίζει, ο χειμώνας θα είναι σχετικά ήπιος μέχρι το Δεκέμβρη, όμως για τους επόμενους τρεις μήνες φαίνεται πως θα «δείξει τα δόντια του».

Ας δούμε αναλυτικά όσα προβλέπει:

Σεπτέμβριος με φθινοπωρινή διάθεση

Ο Σεπτέμβριος δείχνει ότι θα μας βάλει γρήγορα σε φθινοπωρινή διάθεση αφού από τις 4 έως 6 του μήνα προβλέπονται βροχές και αέρας, ενώ από 7 έως 12 καλοσύνη. Από 13 έως 20 Σεπτεμβρίου, με επιφύλαξη τα μερομήνια δείχνουν βροχές.

Από 21 έως 30 του μήνα ο καιρός θα είναι άστατος. Προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές, μπουρίνια – καταιγίδες και δυνατούς ανέμους σε όλη την βόρεια και κεντρική και νοτιοδυτική Ελλάδα.

Παρέλαση τον Οκτώβριο με βροχές

Από 1 έως 27 Οκτωβρίου δεν υπήρξε κανένα σύννεφο στον ορίζοντα.

Με επιφύλαξη εκφράζεται η εκτίμηση ότι ο καιρός δεν θα έχει σημαντικές ανατροπές και θα είναι καλός.

Από 28 έως 31 όμως του ίδιου μήνα προβλέπονται βροχές και ισχυροί άνεμοι. Τα μερομήνια δείχνουν επίσης σύννεφα και ίσως να εκδηλωθούν μπουρίνια.

«Νευρικός» ο Νοέμβριος

Από 1 έως 5 Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι βροχερός, όπως επίσης από 6 έως 10 του μήνα.

Από 11 έως 18 Νοεμβρίου τα σύννεφα θα «χρυσαφίσουν» ενώ από 20 έως 30 του μήνα ο καιρός θα είναι καλός.

Με δύο «όψεις» ο Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος θα μπει με καλοσύνη. Από 1 έως 5 του μήνα θα έχουμε καλοκαιρία. Από 6 όμως Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου έως 12 κακοκαιρία προβλέπονται βροχές, αέρα, μπουρίνια και πτώση της θερμοκρασίας, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα.

Από 13 έως 18 ο καιρός καλυτερεύει, όμως το επόμενο τετραήμερο από 19 ως 23 θα χαλάσει, για να ξαναφτιάξει παραμονή Χριστουγέννων.

Ετσι από 24 έως 28 Χριστούγεννα προβλέπεται καλοσύνη.

Με χιόνια κάνει ποδαρικό το 2022

Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με χιόνια αφού από 29 έως 31 παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός χαλάει. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις που θα συνεχιστούν έως 6 Ιανουαρίου 2022.

Ο καιρός καλυτερεύει από 7 έως 12 Ιανουαρίου, όχι όμως για πολύ, αφού από 13 έως 18 προβλέπεται νέα πτώση θερμοκρασίας.

Το διάστημα από 19 έως 26 Ιανουαρίου ο κ. Βογιατζής προβλέπει αλκυονίδες μέρες. Θα ακολουθήσει όμως νέα ανατροπή του καιρικού σκηνικού από το βράδυ της 26 Ιανουαρίου έως 31 του μήνα, όποτε προβλέπεται να εκδηλωθούν μπουρίνια, χιόνια, κρύο σε όλη την Ελλάδα.

«Λευκός» Φλεβάρης

Ο Φεβρουάριος κάνει ποδαρικό με χιόνια. Κατά τη διάρκεια όλου του μήνα ο καιρός θα είναι άστατος.

Τον Μάρτιο η κακοκαιρία συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 20 του μήνα με μικρά διαστήματα καλοσύνης.

Από 21 έως 31 Μαρτίου μάλιστα εκτός από βροχές, μπουρίνια, και καταιγίδες δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται και από 1 έως 5 Απριλίου, τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου που ο καιρός θα είναι βροχερός, όπως επίσης και το διάστημα από 14 έως 20 του μήνα που τα μερομήνια δείχνου ήπιο καιρός με ισχυρούς όμως ανέμους και ενδεχομένως βροχοπτώσεις.

Ψήσιμο οβελία… με κακοκαιρία

Εάν επαληθευτούν τα μερομήνια μάλλον Πάσχα θα κάνουμε με άσχημο καιρό, καθώς σύμφωνα με τον εμπειρικό μετεωρολόγο από 21 έως 30 Απριλίου, μέσα στο Πάσχα δηλαδή, όλα δείχνουν κακοκαιρία (γκρίζα σύννεφα από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά και δυτικά προς νότο και ανατολικά προς δυτικά).

Μπουρίνια μέσα στον Μάιο

Ο Μάιος μπαίνει με κακοκαιρία, μπουρίνια και καταιγίδες το διάστημα από 1 έως 5 του μήνα. Ο καιρός καλυτερεύει από 6 έως 20, αλλά ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, δηλαδή από 21 Μαΐου έως 31 του μήνα, προβλέπονται βροχές και ισχυροί άνεμοι.

Αστατος ο Ιούλιος

Ο Ιούλιος, σύμφωνα με τα μερομήνια θα είναι άστατος. Από 1 έως 10 του μήνα προβλέπεται καλός καιρός δίχως σύννεφα, από 11 έως 20 καλοσύνη με αύξηση της θερμοκρασίας, όμως από 21 έως 25 του μήνα θα σημειωθούν βροχές, με την κακοκαιρία να συνεχίζεται έως τις 30 Ιουνίου.

Ιούλιος με λίβα και Αύγουστος ζεστός

Τέλος, από 1 έως 5 Ιουλίου, ενδεχομένως να εκδηλωθούν βροχές που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, από 6 έως 26 του μήνα ο καιρός θα είναι καλός, με τα μερομήνια να προβλέπουν λίβα, ενώ από 27 έως 31 Ιουλίου ενδεχομένως να σημειωθούν βροχές, αλλά με αέρα βορειοανατολικό προς ανατολικό και βορειοδυτικό προς νότιο και ανέμους ισχυρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αύγουστος θα είναι «θερμός», από 1 έως 3 του μήνα ωστόσο το αεράκι που θα φυσάει θα είναι αισθητό. Θα ακολουθήσει ένα ζεστό διάστημα από 4 έως 8 Αυγούστου και από τις 9 έως τις 13 του ίδιου μήνα οι θερμοκρασίες θα είναι προσαρμοσμένες στο απόλυτο καλοκαίρι, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχοπτώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.